Portorož izbira tekmeca

Nocojšnji medsebojni obračun med Heliosom in Portorožem ob 19. uri bo odločal o prvem mestu v ligi za obstanek. Zmagovalec se bo v četrtfinalu pomeril proti Unionu Olimpiji, poraženec pa proti Krki.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

LUCIJA > Kar nekaj portoroških košarkarjev je v zadnjih tednih izrazilo željo, da bi se v morebitnem četrtfinalu najraje pomerili z Olimpijo. Ladjarji so si mesto v najboljši osmerici zagotovili minulo sredo, za dvoboj z Ljubljančani pa bodo morali drevi slaviti še v Domžalah.

To pa bo vse prej kot lahka naloga, saj se zdravstveno stanje v ekipi v preteklih dneh ni kaj prida izboljšalo. Ob že do konca sezone odpisanih Sašu Ožboltu, Mihi Markiču in Alenu Katonarju je za zadnjo bitko v drugem delu prvenstva še vedno vprašljiv Stipe Modrić, ki včeraj ni treniral z ekipo. Preostali razpoložljivi košarkarji bodo pač stisnili zobe, ob izpolnjenem cilju pa bi lahko v končnici sezone s sproščenim pristopom zagrenili življenje tudi kateri izmed favoriziranih ekip. “Domžalčanom se želimo oddolžiti za nesrečen poraz v domači dvorani, obenem pa nameravamo ta del sezone končati s pozitivnim rezultatom. Kljub težavam s sestavo ekipe se ne mislimo predati vnaprej, saj nam bi zmaga prinesla prvo mesto. Proti Heliosu, ki ima na vsakem položaju po dva enakovredna košarkarja, pričakujem boj za vsako žogo. Upam, da bodo tudi mlajši fantje izkoristili priložnost in odigrali po svojih najboljših močeh,” je gostovanje pri barvarjih napovedal trener Portoroža Konstantin Subotić.

Na prvenstveni lestvici imajo Domžalčani trenutno točko manj od Subotićeve zasedbe, saj še vedno ni registriran rezultat njihovega zadnjega gostovanja na Polzeli. Hopsi so trenutno v suspenzu, tako da je njihov nastop v dodatnem razigravanju trenutno pod vprašajem, kar je po propadu Maribora in agoniji številnih nižjeligašev še en dokaz, da je slovenska ligaška košarka potrebna temeljite reforme.

Boj za prvenstveno lovoriko pa bo ob vseh težavah bolj ali manj v drugem planu. SM


Najbolj brano