Častil bo za zgodovinsko stotico

Če je po prvi četrtini sobotnega dvoboja v Luciji morda še kazalo, da bi lahko gostje iz Polzele Portorožanom pokvarili večer, je nadaljevanje postreglo z odlično predstavo domače ekipe, ki je rušila strelske rekorde. Portorož : Hopsi Polzela 103:68.

Jure Besedič je k sobotni zmagi Portorožanov prispeval 22 
točk. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jure Besedič je k sobotni zmagi Portorožanov prispeval 22 točk. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Slabša igra Portorožanov v obrambi v zadnjih tednih ni bila ravno najboljši obet pred zelo pomembnim obračunom proti Hopsom, za nameček pa se je njihova defenzivna anemičnost nadaljevala tudi v uvodnih desetih minutah sobotnega dvoboja, v katerih so ladjarji prejeli kar 26 točk.

Dvorana v Luciji, gledalcev 200, sodniki: Nedović in Česen (Kranj), Kolar (Ljubljana); četrtine - 20:26, 29:14, 26:9, 28:19. Portorož: Barbarič 18, Đekanović 4, Borse 2, Petrović 12 (2:1), Trampuš, Zupan 9 (2:1), Karavdić 10, Hodžić 21, Besedić 22 (2:2), Podboj 5. Trener: Konstantin Subotić. Hopsi Polzela: Mc Donald 6, Woolridge 8, Rat, Rizman 6 (2:1), Fields 18 (11:8), Dingman 2, Durnik 2, Stojnič, Marasović 13 (3:3), Šarkinović 2 (2:2), Kosič 11, Rozman. Trener: Boštjan Kuhar. Prosti meti - Portorož 6:4, Hopsi 18:14; osebne napake - Portorož 21, Hopsi 16; trojke - Portorož 33:17 (Barbarič, Besedić po 4, Hodžić, Petrović po 3, Zupan 2, Podboj 1), Hopsi 15:4; skoki - Portorož 30, Hopsi 26.

Domači trener Konstantin Subotić je med prvim premorom vendarle uspel prebuditi igralce, ki so v nadaljevanju tekme v obrambnih akcijah “grizli parket” in obenem pridno polnili koš gostov. Drugo četrtino je z natančnimi meti odprl Alen Hodžić, ki je končno naravnal roko, kreativnost navdahnjenega Vjeka Petrovića, ki je zbral kar 12 podaj, pa so izkoriščali tudi ostali člani tokrat zelo okrnjenega portoroškega moštva. V začetku drugega polčasa je na polne obrate prišel tudi edini pravi center Jure Besedić (Nejc Buda je staknil virozo), ki je našel dovolj moči in zbranosti tudi za natančne mete z razdalje. Ti so še dodatno zbijali moralo vidno demoraliziranim Polzelanom. “Čeprav so Hopsi poimensko morda močnejši, smo pokazali, da se vse odloča na parketu,” je pojasnil Besedić. Strelska vnema domačih ni popustila niti v zadnji četrtini, ko je njihova prednost prvič narasla na več kot 30 točk (80:49), tako da so obupani gostje le vdano čakali na konec tekme.

V zadnjih minutah so po seriji točk Jana Barbariča domači navijači začeli razmišljati o prvi stotici Portoroža v dveinpolletni prvoligaški avanturi. Zanjo je poskrbel novinec Stojan Đekanović, ki bo za nagrado moral svoje soigralce počastiti z “gajbo” piva. Piko na i je s 17. portoroško trojko postavil Hodžić. Med strelce se je vpisalo vseh devet domačih košarkarjev, ki so stopili na parket.

“Domači košarkarji so z agresivnostjo, voljo, pristopom in srčnostjo našim zvezdnikom pokazali, da je košarka ekipni šport,” je po koncu tekme razlagal gostujoči trener Boštjan Kuhar, ki je tokrat le nemočno opazoval, kako se domači mladci poigravajo z njegovimi Američani.

Na drugi strani je Subotić po tednih razočaranja lahko predstavo svojega moštva iskreno pohvalil: “Končno smo odigrali tekmo po naših željah. Seveda nam je delo olajšal odličen strelski večer, a so fantje pomembno delo opravili tudi v obrambi. Imel sem obilo težav s sestavo moštva, lahko sem računal le na devet košarkarjev, ki pa so prikazali pravo mero agresivnosti. Zmaga je prišla ob pravem času, vendar časa za slavje ni. Naslednji dvoboji bodo pokazali pravi karakter našega moštva.”SM


Najbolj brano