Po vrtnici Sandrin memorial

Po aprilskem uvodu v Renčah so za majske tekme umetnostnih kotalkaric poskrbeli v novogoriškem klubu KUK. Po 36. Goriški vrtnici bo na vrsti še memorial Sandre Jakin.

Primorska mladinka Tanita Kaja Černe (Pirueta)  je bila v N. 
Gorici prva v obveznih likih in druga v dolgem programu. Foto: Igor Mušič
Primorska mladinka Tanita Kaja Černe (Pirueta) je bila v N. Gorici prva v obveznih likih in druga v dolgem programu. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Domači klub za umetnostno kotalkanje KUK je - ujet v stalno pomanjkanje denarja in prostorsko utesnjenost zunanjega nepokritega kotalkališča - sicer ostal brez pogojev za resno vadbo starejših kategorij, a marljivo prireja tekmovanja v dvorani novogoriškega športnega parka.

Slovenska reprezentanca je sredi maja nastopila na pokalu Nemčije v Freiburgu, kjer so odličja osvojile tri članice KK Renče. Ana Turel je bila srebrna v prostem progamu in kombinaciji, bron pa sta osvojili Lana Pregelj (kombinacija) in Jessica Marka (prosti program).

Na 36. Goriški vrtnici so se pomerili predvsem otroci, nekaj pa je bilo tudi izkušenih kotalkaric. Ekipno je slavil italijanski Oderzo pred Renčami in Poletom. V obveznih likih je med mladinkami največ točk zbrala Tanita Kaja Černe (Pirueta), med mlajšimi mladinkami pa sta se na vrhu zvrstili Jessica Marka in Lana Pregelj. Najboljši mlajši mladinec je bil Natan Muhič, najboljša kadetinja pa Urška Furlani (vsi Renče). V dolgem programu je med mladinkami slavila Italijanka Pamela Maronese pred Černetovo. Med mlajšimi mladinkami sta se Renčanki na vrhu zamenjali, med kadetinjami pa je bila druga še ena Renčanka, Lana Muhič.

Naslednje tekmovanje, ki ga organizira KUK, bo memorial Sandre Jakin. Kotalkarice se bodo pomerile 23. in 24. maja.

Najboljše primorske uvrstitve v otroških kategorijah, obvezni liki, st. deklice: 1. Klara Rejec (KUK); dolgi program, deklice E: 2. Rene Maraž; ml. deklice : 3. Lana Fornazarič (obe Perla); ml. dečki: 1. Adam Cozzes; cicibanke : 2. Hana Berginc (oba Renče). IM


Najbolj brano