Po točkah tudi denar?

Nogometaši Gorice so na dvoboju z Rudarjem dočakali prvo spomladansko zmago, v tem tednu pa bo bržkone tudi znano, kakšna bo klubska usoda.

Novogoričani (v modrih dresih) so se v petem poskusu veselili prve spomladanske zmage. Foto: Leo Caharija
Novogoričani (v modrih dresih) so se v petem poskusu veselili prve spomladanske zmage. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Gostitelji so pred maloštevilnimi gledalci v športnem parku zmago bučno proslavili. Iz slačilnic sta odmevali glasba in pesem pod taktirko domačih fantov, ki jih je bilo tudi na igrišču več kot sicer. Naposled so tudi zrežirali razplet tekme. Povratnik v prvo enajsterico Dejan Žigon je prispeval dva zadetka, ofenzivno postavljeni Matija Širok pa enega. Ali je bil to tudi labodji spev moštva, bomo videli po prvenstvenem premoru.

Novogoričani so pri občinstvu vsekakor pustili dober vtis. Da so iztržili ugoden izid, pa so jim šle za razliko od prejšnjih tekem na roko tudi okoliščine. Velenjčani, ki se nahajajo v varni sredini lestvice, so ta čas tekmec po meri. Niso pretirano agresivni ali preudarni in težijo k igrivosti, ki pa je v zadnjem obdobju jalova. Na zadnjih petih tekmah niso dosegli gola. Velenjska neučinkovitost se je potrdila tudi v soboto. Najboljši Rudarjev strelec Dragan Jelić je zapravil sijajno priložnost za izenačenje na 1:1, takoj zatem pa so gostitelji dosegli drugi gol.

Zmaga Novogoričanov, ki so imeli skoraj uro igralca več v polju, pa je vendarle zaslužena. Tekmo so odprli, kot se spodobi, zbrano in osredotočeno. Razmeroma hitro so dosegli vodilni zadetek. Tako jim ni bilo treba v zahteven rezultatski lov za tekmecem kot na predhodnih spomladanskih dvobojih, ko so se jim primerili hudi spodrsljaji in poceni prejeti goli. Po vodstvu so imeli tudi več manevrskega prostora za razvoj želene igre.

Športni park, gledalcev 250, sodnik Žganec (Ljubljana) 6,5. Strelca - 1:0 Žigon (12), 2:0 Žigon (57), 3:0 Širok (85). Gorica: Gallinetta 7, Pasqualini 6,5, Jogan 7, Palumbo 6,5, Caputo 7, Vetrih 6,5, Martinović 6,5 (od 76. Innocenti -), Slivka 6,5, Žigon 7, Širok 7 (od 88. Džuzdanović -), Eleke 7 (od 65. Majcen 6,5). Trener: Cesare Beggi. Rudar: Rozman 6, Knezović 5,5, Džinić 5,5, Kašnik 6, Jahić 6, Bolha 5,5, Trifković 6, Stjepanović 5,5 (od 61. Krefl 5,5), Babić 6 (od 89. Saramati -), Firer 6, Jelić 5,5 (od 61. Kocić 5,5). Trener: Jernej Javornik. Rumeni kartoni: Martinović; Kašnik, Knezović. Rdeči karton: Džinić (35).

Ko je Blessinga Elekeja v priložnosti za gol nepravilno zaustavil Elvedin Džinić in prejel neposredni rdeči karton, hkrati pa je sodnik Mitja Žganec pokazal na enajstmetrovko, se je zdelo, da bo tekma odločena že v prvem polčasu. Mlačen strel Žigona, ki je prevzel odgovornost, pa je podaljšal tekmovalno napetost do 57. minute, ko se je dvakratni strelec odkupil. Malo prej je za potezo tekme poskrbel vratar Alberto Gallinetta. Piko na i všečni novogoriški predstavi pa je s tretjim zadetkom postavil Matija Širok, ki se je izkazal tudi kot podajalec pri drugem golu.

“Tekmo smo začeli agresivno. Hoteli smo pokazati, kdo je gospodar na igrišču, kar nam je tudi uspelo. Velenjčani so se kljub igralcu manj spet izkazali kot zahteven tekmec. V nadaljevanju smo po drugem zadetku tekmo mirno pripeljali do konca. Upamo, da se bodo izboljšale tudi finančne zadeve. Igralcem, ki smo branili barve Gorice že v pretekli sezoni, klub dolguje osem plač. Obljubljajo, da bomo dobili nekaj denarja še pred zaključkom licenciranja. V nasprotnem primeru tudi naših podpisov ne bo,” je pojasnil Matija Širok.ALEŠ SORTA


Najbolj brano