Pet prvakov

Center varne vožnje Vransko je bil prizorišče četrte dirke državnega prvenstva motociklistov v razredih minimoto, supermoto, skuter in starodobniki. Primorci so zmagali kar v petih kategorijah.

Najatraktivnejša je bila dirka v supermotu, kjer so dirkači 
stezo večkrat zamenjali za terensko vožnjo. Foto: Matevž Hribar
Najatraktivnejša je bila dirka v supermotu, kjer so dirkači stezo večkrat zamenjali za terensko vožnjo. Foto: Matevž Hribar

VRANSKO > V razredu supermoto je bil absolutno v obeh vožnjah najhitrejši član obalne ekipe Getlow Tine Saražin. Tretje mesto je zasedel Marko Ukota (ŠKD GAS Vrtejba), četrto pa Andrea Tull (Getlow). Saražin je še povečal prednost v skupnem seštevku sezone. Peto mesto je osvojil Erik Gregorič (GAS Vrtejba). V razredu amater je bil najboljši Sean Pelegrin. V kategoriji big foot je nastopila Arianna Marocchi, ki pa je bila na startu edina (oba Getlow).

Med vozniki razreda minimoto open je zmagal Jan Poropat (MM Obala racing), drugo mesto pa je zasedel njegov klubski kolega Valter Poropat. V konkurenci podmladka sta se na prvem in drugem mestu zvrstila Vrtojbenca Enej Logar in Matija Kavčič - sicer drugi oziroma prvi v skupnem seštevku. V kategoriji otrok je že pred koncem sezone z novo zmago skupni naslov osvojil voznik Gas Vrtejbe Jaka Gorjan. Drugi je bil njegov klubski kolega Etien Božič Kantar.

Na dirki s skuterji, ki je štela tudi za prvenstvo Alpe Jadran, je slavi Italijan Nicola Castelllini pred Aleksom Ugrinom (AMTK Koper). Ugrin sicer vodi v skupnem seštevku, drugi, Koprčan Luka Koren (tokrat tretji), je skupno drugi.

V dirki starodobnih motociklov s prostornino 50 kubičnih centimetrov (izdelani pred letom 1978) je bil najboljši Primorec Matjaž Kleva (AMD Beli kamen) na petem mestu. Silvano Mladovan (MK Veteran Ozeljan) je bil šesti.

Naslednja dirka za razrede minimoto, skuter in starodobniki bo 27. septembra v Vrtojbi. IM


Najbolj brano