Nocojšnja tekma šteje dvojno

Po osemnajstih odigranih krogih so košarkarji Elektre še edino moštvo brez zmage v 1. SKL v portoroškem taboru pa se nadejajo, da bodo domačini negativen niz nadaljevali tudi na nocojšnjem obračunu v Šoštanju.

Portoroški košarkarji gredo po prestižni zmagi nad Krko  danes “po prave” točke v Šoštanj.  Foto: Tomaž Primozic/Fpa
Portoroški košarkarji gredo po prestižni zmagi nad Krko danes “po prave” točke v Šoštanj.  Foto: Tomaž Primozic/Fpa

PORTOROŽ > “Elektra je v zadnjem obdobju okrepila svoje vrste, kar ji prinaša večjo rotacijo igralcev v igri. Tekma bo enakega pomena za obe ekipi, saj se dve točki prenašata tudi v Ligo Telemach za razvrstitev. Hočemo zmago, a se zavedamo, da bo potrebno odigrati bolje, kot na zadnji domači tekmi,” je dvoboj v Šoštanju napovedal trener Portoroža Konstantin Subotić.

Elektra je v zadnjih tednih v svoje vrste pripeljala nekaj izkušenih košarkarjev, ki bodo v nadaljevanju sezone zagotovo zelo nevarni, zato si želijo ladjarji, ki so imeli v tem tednu znova precej preglavic s poškodbami nosilcev igre, z nocojšnjo zmago še dodatno izboljšati položaj na lestvici in se s tem skušati izogniti nepredvidljivemu boju za obstanek. Za dodatno napetost pred odločilnimi boji je poskrbela letošnja novost, da ekipe v ligo za obstanek prenesejo samo osvojene točke iz tekem z neposrednimi konkurenti, medtem ko se rezultati proti moštvom, ki napredujejo v ligo za prvaka, brišejo. Tako bosta za Portorožane zmagi proti vodilnemu Tajfunu in Krki le prestižnega pomena, novost izpred začetka sezone pa je voda na mlin najslabšim ekipam, ki bi na ta način precej zmanjšale svoj zaostanek.

Nekateri klubi so minuli četrtek sestankovali, da bi tak sistem spremenili, a uradnih informacij o tem ni.

SM


Najbolj brano