Najhitrejši Razpet

Smučarski center Cerkno je januarsko dogajanje zaokrožil s premiernim snežnim spustom z gorskimi kolesi. Najhitrejši je bil domačin Tadej Razpet.

Najhitrejši kolesar na smučišču Cerkno je bil domačin Tadej Razpet.
Najhitrejši kolesar na smučišču Cerkno je bil domačin Tadej Razpet. 

CERKNO > Prvo tovrstno tekmovanje v Sloveniji so organizirali Smučarski center Cerkno, domače ŠD Pedal in Wildcard Cycles. Na zasneženi strmini se je med vratci, ki jih je postavil tolminski smučarski trener Peter Carli, na dveh vzporednih progah s po dvema skokoma pomerilo 80 kolesarjev in tri kolesarke iz Slovenije in tujine.

Novost je pritegnila prav toliko tekmovalcev kot jih sicer redne tekme slovenskega pokala v običajnem poletnem spustu.

Najprej so bile na vrsti kvalifikacije, nato pa izločilni boji. Domači ŠD Pedal se je izvrstno odrezal, saj je med fanti slavil Tadej Razpet. Med dekleti je bila najhitrejša Urška Mežnar (ŠKTD Avče).

Najbolj napeto je bilo v številni moški konkurenci, kjer v ostrem boju za napredovanje ni manjkalo spektakularnih padcev - na srečo brez resnih poškodb. Napeto je bilo vse do konca. Finalista sta ločili le dve stotinki sekunde. Finalni obračun je bil povsem primorski, v njem pa je Tadej Razpet ugnal člana ŠKTD Avče Miho Ivančiča.

ŠD Pedal bo sredi maja tudi organizator gorsko kolesarske dirke slovenskega pokala v enduru, ki bo delno potekala tudi na cerkljanskem smučišču. IM


Najbolj brano