Murovec lovi polfinale

Danes se v italijanskem Grossetu začenja evropsko atletsko prvenstvo za starejše mladince in mladinke. V 17-članski slovenski reprezentanci je tudi tekač AK Gorica Jakob Murovec, ki se bo skušal prebiti v finale teka na sto metrov.

Novogoričan Jakob Murovec (drugi z leve) se bo skušal 
prebiti v polfinale teka na sto metrov.  Foto: Igor Mušič
Novogoričan Jakob Murovec (drugi z leve) se bo skušal prebiti v polfinale teka na sto metrov.  Foto: Igor Mušič

GROSSETO > Slovenska reprezentanca je po celodnevni avtobusni vožnji dopotovala na jug italijanske Toskane, kjer se začenja evropsko atletsko prvenstvo za starejše mladince in mladinke.

Že danes bo v kvalifikacijah tekmoval edini primorski član ekipe, tekač na sto metrov AK Gorica Jakob Murovec. Pred nekaj dnevi je tekel najbolje doslej - 10,69. Norma za nastop je znašala 10,75 sekunde. Pred prvim nastopom je bil zato optimistično razpoložen: “Sem zdrav in dobro pripravljen. Tudi za počitek od prejšnjih tekem in od vožnje je bilo dovolj časa, zato upam, da bom tekel nov osebni rekord. To je moj prvi cilj, ob tem pa si želim uvrstitve v polfinale. Konkurenca je zelo huda, vendar pa možnosti za preboj so, ker razlike niso velike.”

Med devetimi slovenskimi fanti in osmimi dekleti so tudi kandidati za odličja. To predvsem velja za Kamničanko Agato Zupin, ki je odlična kar v treh disciplinah in se je uvrščala med najboljše že med mlajšimi mladinkami. Na 200-metrski progi je že tekla normo za člansko svetovno prvenstvo (SP, 23,09), ki je bistveno zahtevnejša od norme za Grosseto (24,60). Drugi finalni adut je Kamničan Jure Grkman na 200- in 400-metrski progi, pa specialist za 400 metrov iz Kladivarja Anej Zupanc, med dekleti pa ptujska skakalka v daljino Maja Bedrač. IM


Najbolj brano