Morda Američan, reprezentanca tudi v Koper

Po koncu zanimivega in presenetljivega košarkarskega državnega prvenstva vlada varljivo zatišje, saj je le Helios pohitel s kadrovanjem. V ospredje stopajo reprezentance.

 Foto: Fiba.Com
Foto: Fiba.Com

KOPER > V nedeljo bo začela priprave tako imenovana B reprezentanca, medtem ko bo seznam članov A reprezentance, ki bo septembra igrala na evropskem prvenstvu, znan šele 16. junija, tri tedne pozneje od prvotno predvidenega.

Ob tem se vrstijo ugibanja, kdo bo nanj uvrščen. Glede na zoženje kakovostnega vrha potencialnih reprezentančnih kandidatov prav velikih presenečenj ne bi smelo biti. Ali pač. Predvsem pri izboru naturaliziranega košarkarja. Že ob koncu lanskega svetovnega prvenstva v Španiji je bilo iz izjav selektorja Jureta Zdovca o velikih težavah na centrskem položaju moč zaznati, da razmišlja o drugačni izbiri od dveh doslej možnih: Mirze Begića, ki je SP izpustil, ali Alena Omića, ki je debitiral na SP, tam igral bolje od pričakovanj, a letos v Olimpiji ni bilo nekega napredka. Če bo novica, ki so jo včeraj objavile Slovenske novice, dobila uradno potrditev, je Zdovc že takrat razmišljal o tretji izbiri - to naj bi bil 203-centimetre visoki krilni center atenskega Olympiacosa, Američan Bryant Dunston, ki je do predlani igral v Vareseju. Gre za igralca, ki opravi veliko dela v obrambi, dve leti zapored je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca evrolige. Pred poldrugim desetletjem je za izbrano vrsto igral Ariel McDonald, ki pa se ni pretirano izkazal z zanesljivostjo in odzivnostjo.

Med prvoligaškimi klubi je v tednu dni po koncu prvenstva v kadrovanju izjemno aktiven Helios Suns. Včeraj je v Domžale pripeljal že tretje novo ime. Zanje bo igral njihov stari znanec Željko Zagorac, drugi strelec DP, ki je doslej igral za Grosbasket. Iz državnega prvaka Tajfuna so pripeljali Đorđa Lelića, iz Polzele pa Sima Atanackovića.

Neuradno smo izvedeli, da bodo po dveh letih primorski ljubitelji košarke slovensko izbrano vrsto lahko znova pozdravili v Kopru, kjer se okoli 20. avgusta obeta pokal Adecco, na katerem naj bi ob slovenski nastopile še reprezentance Ukrajine, Finske in Italije.

RM


Najbolj brano