Mina Markovič nova evropska prvakinja

Sezona tekmovanj v težavnostnem plezanju se je šele dobro začela, Mina Markovič, najboljša slovenska športna plezalka, ki nastopa za sežanski klub Plus, pa je v Chamonixu že osvojila naslov evropske prvakinje. Za dvojno slovensko zmagoslavje je z drugim mestom poskrbela 16-letna Janja Garnbret iz Slovenj Gradca.

Mina Markovič v finalu EP v Chamonixu.
Mina Markovič v finalu EP v Chamonixu. 

CHAMONIX > Mina Markovič je doslej na evropskih prvenstvih najviše segla do srebra, zato je bila zmaga na EP eden njenih glavnih ciljev letošnje sezone.

V Chamonixu je konec tedna potekala šele prva večja tekma v težavnostnem plezanju v novi sezoni. Štela je za svetovni pokal in tudi za EP. Markovičeva in Garnbretova sta pometli s konkurenco, saj sta kot edini finalistki osvojili vrhova smeri tako v polfinalu kot v finalu. Izkoristili sta napako Južnokorejke Jain Kim in osvojili dvojno krono tudi v točkovanju za svetovni pokal.

Lansko sezono je Markovičeva sklenila na drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju in kombinaciji. Druga je bila tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji. “Veseli smo, da je naša najboljša tekmovalka na začetku sezone pokazala izjemno pripravljenost, osvojila naslov evropske prvakinje ter blestela na najvišji stopnički prve tekme za svetovni pokal. Naslednji konec tedna se svetovna elita seli v francoski Briancon, kjer bo Mina z ostalimi člani slovenske reprezentance ponovno v boju za najvišja mesta. Držimo pesti,” je uspeh komentiral Luka Fonda, predsednik športno-plezalnega kluba Plus.

TA, STA


Najbolj brano