Licenca ne bo odpravila dolgov

V Nogometnem društvu Gorica so včeraj oddali vlogo za pridobitev licence v prihodnji tekmovalni sezoni, klubska prihodnost pa je še vedno nedorečena.

Bodo imeli nogometaši Gorice (v modrih dresih) še razlog za 
veselje? Foto: Leo Caharija
Bodo imeli nogometaši Gorice (v modrih dresih) še razlog za veselje? Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Odprtih vprašanj okoli usode goriškega nogometa je še precej. Tudi stališča vpletenih akterjev, kako utegne delovati klub v prihodnje oziroma kdo ga bo vodil, niso enotna. Pereča težava, ki utegne zamajati morebitno novo poglavje novogoriške nogometne zgodbe, pa so dolgovi. Licenčni oddelek pri Nogometni zvezi Slovenije bo v prihodnjih dneh pretresel prispele vloge za licence in posameznim klubom sporočil, ali je potrjena, zavrnjena oziroma so potrebne še kakšne dopolnitve. Končna odločitev naj bi bila znana v maju.

Vrtovec je optimist

Predsednik ND Gorica Robert Vrtovec je, kar zadeva pridobitev tekmovalne licence, optimist. “Morda bo potrebna še kakšna dopolnitev. Velika večina je pristala na odložitev plačil, ostalo je še nekaj igralcev, ki niso več člani ND Gorica, s katerimi se moramo pogovoriti. V zvezi z dolgovi ni nič novega. Če se bo pojavil kupec Parme, potem bo ND Gorica zavoljo športnih terjatev na prednostnem seznamu za poplačilo. V primeru stečaja Parme pa bomo stežka poravnali dolgove. Verjetno se bo treba pogajati tudi za njihov odpis. Kar zadeva prihodnji status kluba, je to stvar širše razprave: ali si lokalna skupnost oziroma gospodarstvo lahko privoščita klub na prvoligaški ravni ali potrebuje ND Gorica partnerja. Ponudba Sampdorie je na mizi. Sicer pa pozdravljam vključenost lokalnega gospodarstva v klub in si želim okrepitve izvršnega odbora. Če se bo pojavil glavni pokrovitelj, sem se pripravljen umakniti s predsedniškega položaja. Na petkovem sestanku pa ni bilo nobenega pogojevanja,” je pojasnil Vrtovec, ki sicer ni bil prisoten na ponedeljkovem soočenju skupine goriških gospodarstvenikov z igralci, trenerji in delom klubskega osebja.

Niso Vrtovčeva podaljšana roka

Predstavniki potencialnih podpornikov ND Gorica iz vrst lokalnega gospodarstva so sporočili, da niso pogojevali pomoči klubu s podpisi igralcev v postopku licenciranja. Pravijo, da so igralcem in trenerjem le pojasnili njihov vidik prihodnjega delovanja ND Gorica in jim po prosti presoji prepustili odločitev o podpisu v postopku licenciranja. Poleg tega so potencialni podporniki predstavili tudi druge pogoje, pod katerimi bi bili pripravljeni sodelovati v novi zgodbi nogometa na Goriškem, med katerimi je tudi odstop celotnega zdajšnjega vodstva ND Gorica. Dodali so še, da se nikakor ne obvezujejo in ne nameravajo prevzemati dolgov, ki jih je ustvarila zdajšnja uprava. Za obstoječi dolg (znašal naj bi 600.000 evrov) pa, da je odgovorno aktualno vodstvo ND Gorica in mora zanj tudi poskrbeti, so še sporočili.

Novi predsednik Nogometnega društva Gorica je Tomaž Šavnik. A to je le prvoaprilska šala, za katero so včeraj poskrbeli kar na spletni strani kluba. Fizioterapevt ND Gorica se je v ponedeljek mudil s slovensko reprezentanco v Katarju, kjer denar resnično ni težava. Ob stiski, ki jo preživljajo, bi Novogoričanom še kako prišel majhen prispevek iz majhne, a bogate države v Perzijskem zalivu.

Novogoriški podžupan Marko Tribušon, ki koordinira akcijo pomoči novogoriškemu nogometu, pa je o dogajanju v zadnjih dneh povedal: ”Ko smo domačim igralcem in trenerjem predstavili načrt delovanja kluba, nismo držali fige v žepu. Želimo sporočiti, da nismo podaljšana roka predsednika ND Gorica Roberta Vrtovca, zato se tudi distanciramo od njegovih izjav v medijih. Vizija delovanja kluba obstaja, tukajšnji gospodarstveniki so tudi pripravljeni zagotoviti denar za klubsko prihodnost. Zavzemali se bomo, da bo absolutno ves denar, ki bo prišel v klub iz starih naslovov in pogodb, namenjen igralcem in zaposlenim.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano