Letrika ekspresno prek Arrigonija

Prvi moški prvoligaški primorski derbi med Izolani in ekipo iz Vrtojbe se je končal brez presenečenj. Mladi izolski amaterji niso bili kos bolj izkušenim gostom in dvoboja je bilo po eni uri že konec. Gostje so zmagali gladko s 5:0.

Jani Tomše (levo) je v Letrikino malho  prispeval dve posamični zmagi Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Jani Tomše (levo) je v Letrikino malho prispeval dve posamični zmagi Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Obetavna generacija kadetov Arrigonija, ki letos prvič nastopa v najvišjem rangu tekmovanja, se je v obračunu s severnoprimorsko ekipo borila po svojih močeh, a je bila na koncu kakovostna razlika opazna. Vseeno pa je končni rezultat nekoliko prestrog do gostiteljev, saj so bili razpleti posameznih nizov zelo tesni in bi si domačini zaslužili vsaj častno točko.

Tako je Erik Pavlin v dvoboju poti Janiju Tomšetu v petem nizu povedel z 8:4, a je potem nasprotniku uspel preobrat, v svojem drugem dvoboju pa je na podoben način izgubil četrti, zadnji niz s 13:15. Odločale so torej malenkosti, ki jim pravimo izkušnje.

Lahko bi iztržili kaj več in osvojili točko ali dve. Sam sicer treniram nekaj več od preostanka naše ekipe, toda oni imajo tri odlične igralce in verjetno jim vseeno ne bi bili kos. Sicer so občutki ob nastopanju v prvi ligi dobri, tekme so kakovostne, tu ni slabe ekipe. Naše ambicije pa so obstanek in napredek v igri vsakega posameznika,” po koncu srečanja ni bil preveč razočaran član NTK Arrigoni Erik Pavlin.

Vrtojbenci so bili z gladko zmago razumljivo zadovoljni. “Od začetka smo igrali odločno in naša zmaga je povsem zaslužena. To je realno stanje kakovosti obeh ekip. Za Arrigoni nastopajo sami domači mladi igralci, pri nas pa tudi starejši igralci od drugod. Mi smo veljali za favorite in napovedi smo tudi uresničili,” je povedal Jani Tomše.

Letrika s to zmago ostaja v zgornji polovici lestvice, kjer se ji obeta boj za tretje mesto. Arrigoni ostaja pri eni zmagi in se bo z Olimpijo in z drugo ekipo Keme še trdo boril za obstanek.

Arrigoni : Letrika 0:5, posamični izidi - Frank : Tomše 0:3, Pavlin : Petrovčič 1:3, Ludvik : L. Peršolja 0:3, Pavlin : Tomše 2:3, Frank : L. Peršolja 0:3.

SANDI JERMAN


Najbolj brano