“Kozlički” doživeli hladno prho (foto)

Vloga favoritov je koprskim nogometašem očitno spodrezala krila in gostje iz Krškega so se domov nepričakovano vrnili s polnim izkupičkom. FC Koper : Krško 0:2 (0:1).

Koprski nogometaši so na Bonifiki pristali na trdih tleh ... Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprski nogometaši so na Bonifiki pristali na trdih tleh ... Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER >Serije neporaženosti Koprčani po današnjem dvoboju na Bonifiki proti Krškem niso uspeli podaljšati na pravljično sedmico.

Medtem ko je domači strateg Igor Pamić dvoboj začel z vsemi svojimi (zdravimi) najmočnejšimi aduti, so se Krčani v Kopru predstavili z zelo mlado zasedbo. V prvi enajsterici so imeli kar devet nogometašev, mlajših od 22 let. To je bilo zagotovo v skladu z željami švicarskih vlagateljev, ki se nadejajo povrnitve finančnega vložka v klub s prodajo talentiranih posameznikov.

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodnik: Kovačič (Grosuplje) 6,5. Strelec - 0:1 Škrbić (38), 0:2 Škrbić (87).

FC Koper: Antolović 6, Paljk 6 (od 75. Horvat 6), Datković 6, Gregov 5,5, Hodžić 5 (od 46. Lukanović 5,5), Pučko 6, Pranjić 6,5, Kokorović 5,5, Pekuson 6, Ibričić 6, Križman 6. Trener: Igor Pamić.

Krško: Zalokar 7, Kramarič 7, Gorenc 6,5, Vuklišević 6,5, Pušaver 6,5, Sadiković 6, Kovačić 6 (od 60. Mensah 7), Mujan 7, Škrbić 7,5 (od 90. Haljeta -), Gatarić 7 (od 89. Nakić -), Dangubić 7. Pomočnik trenerja: Radovan Karanović.

Rumeni karton: Kovačič, Gatarić, Mensah, Mujan.

Tekma se je pričela z minuto molka v spomin na preminulega dolgoletnega funkcionarja domačega kluba Igorja Königa. Ob toplem spomladanskem soncu je mrtvilo na Bonifiki vladalo do 13. minute, ko je gostujoči vratar Marko Zalokar ukrotil strel Sandija Križmana iz bližine. Istran v koprskem dresu je bil nenatančen tudi pet minut kasneje, nato pa so gostje vzpostavili ravnotežje in brez večjih težav prihajali do domačega kazenskega prostora. Marijan Antolović je moral prvič resneje posredovati v 34. minuti, ko je ubranil strel Filipa Dangubića. Štiri minute kasneje je Miljan Škrbić po podaji iz kota žogo poslal prek domačih vrat. Že v naslednjem napadu pa se je napadalec Krškega odkupil za napako, po obrambi Antolovića je prehitel Šimeta Gregova ter s petih metrov potisnil žogo v koprsko mrežo.

Kljub izraziti terenski premoči Koprčanov je v nadaljevanju prvič resneje zadišalo po zadetku na drugi strani igrišča, vendar je rezervist Ibrahim Mensah slabo zadel žogo. Agresivni “nuklearci” so vztrajno pretili iz hitrih protinapadov, enega izmed njih pa je v končnici dvoboja rutinirano zaključil Škrbić. Premalo odločni Pamićevi fantje se niti niso podali na zaključni juriš in tri točke so ob glasnem negodovanju s tribun odšle v Posavje.

Plus: Če bi bil Sandi Križman v uvodnem delu tekme bolj zbran, bi se ta verjetno razpletla drugače. A ni bilo tako.

Minus: Uvodni pritisk je trajal le 20 minut, nato pa je bilo v igri domačega moštva premalo “krvi”.

“Težko povem kaj pametnega. Imeli smo premalo razpoloženih posameznikov. Vedeli smo, da so glavno orožje Krškega protinapadi, a so nas gostje vseeno prelisičili. Upal sem, da bomo v drugem polčasu pritisnili proti gostujočim vratom, vendar fantje niso pokazali prave želje. Kot trener sem seveda sam glavni krivec za poraz,” je bil po tekmi slabe volje Pamić. Medtem pa so gostje odkrito priznavali, da so v Koper prišli po točko, zato so bili treh še toliko bolj veseli.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano