Koper premagal Nefči

Nogometaši Luke Koper so na prvi tekmi 2. predkroga evropske lige v Bakuju premagali Nefči z 2:1 (2:1). Povratna tekma bo prihodnji četrtek na Bonifiki.

 Gospodarski razcvet prestolnice Baku  je prinesel tudi višje vložke v nogomet Foto: Rok Maver
Gospodarski razcvet prestolnice Baku je prinesel tudi višje vložke v nogomet Foto: Rok Maver

BAKU > Koprski nogometaši se iz Azerbajdžana vračajo dobre volje. Proti favoriziranemu Nefčiju so v Bakuju iztržili izid, ki jim na povratni tekmi daje veliko možnosti za napredovanje v naslednji predkrog. Kanarčki so se izkazali z učinkovitostjo, saj so dvakrat zadeli iz redkih priložnosti, svoje delo pa je odlično opravil tudi novinec med vratnicama Božidar Radošević.

Stadion 8 KM, gledalcev 6000, sodniki: Ščerbakov, Žuk in Getikov (vsi Belorusija). Strelci: 0:1 Galešić (24.), 0:2 Palčič (41.), 1:2 Abdulajev (45.). Nefči: Stamenković, Cardoso, Yunuszade, Bruno Bertucci, Isajev, Abdulajev (od 78. Masimov), Flavinho, Wobay, Ramos, Caue (od 59. Sejidov), Nfor (od 73. Gurbanov). Luka Koper: Radošević, Blažič, Guberac, Halilović, Hadžić, Ivetić, Črnigoj, Palčič (od 87. Gregorič), Ćovilo, Galešić (od 83. Lotrič), Štromajer (od 66. Pučko). Rumeni kartoni: Caroso, Flavinho, Ramos; Guberac, Halilović. Rdeči karton: /.

Koprčani so bili po prvem polčasu lahko zelo zadovoljni. Potem ko so domači prvič resno zagrozili v 21. minuti, ko je Bruno Bertucci dobro izvedel prosti strel s 25 metrov, Božidar Radošević pa izvrstno posredoval, so Primorci povedli v 24. minuti.

Goran Galešić je prodrl po desni strani v kazenski prostor in na koncu ukanil še Sašo Stamenkovića. Koprčani so podvojili prednost v 41. minuti, ko je po podaji Miroslava Ćovila zadel Matej Palčič, ko je spretno zadel z glavo in žogo v visokem loku poslal v mrežo. Gostiteljem je tik pred koncem polčasa uspelo znižati zaostanek z golom Araza Abdulajeva, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora.

V drugem polčasu so imeli Azerbajdžanci pobudo, v 61. minuti tudi zatresli okvir vrat prek Juliusa Wobaya, na drugi strani so Koprčani čakali na protinapade, ki pa jih ni bilo prav veliko. V 81. minuti je rezervist Samir Masimov le za malo zgrešil cilj z 20 metrov, Radošević, eden junakov zmage, pa je že v sodniškem dodatku ustavil še nevaren poskus Bruna Bertuccija.

STA


Najbolj brano