Kobariški Oplast je zapravil prednost

Povratne tekme četrtfinala slovenskega pokala v dvoranskem nogometu so razpolovile primorsko udeležbo na zaključnem turnirju četverice. Med najboljše se je uvrstil le Bronx s Škofij, kobariški Oplast pa je v Litiji zapravil prednost.

Tudi v Litiji sta se na različnih straneh pomerila kobariška 
brata Jani (rdeči) in Borut Ručna (črni ob njem). Borut je k 
zmagi Litije prispeval zadetek. Foto: Igor Mušič
Tudi v Litiji sta se na različnih straneh pomerila kobariška brata Jani (rdeči) in Borut Ručna (črni ob njem). Borut je k zmagi Litije prispeval zadetek. Foto: Igor Mušič

LITIJA > Najbolj zanimiv povratni dvoboj četrtfinala slovenskega pokala v dvoranskem nogometu bi moral biti v Litiji, kjer si je dvoboj domačinov s kobariškim Oplastom ogledalo 200 ljubiteljev futsala. Dvoboj druge (gostje) in četrte (domači) ekipe prve lige je obetal izenačen potek, kar je napovedal tudi rezultat prve tekme, ki so jo Kobaridci dobili z 2:1. A zasukalo se je povsem drugače. Po izenačenem začetku so dvakrat zadeli Litijani, nato pa se je Primorcem nasmehnila sreča, saj je tekmec z avtogolom v 10. minuti sam poskrbel za zmanjšanje vodstva na 2:1. Darila Oplast ni znal izkoristiti, kazen pa je prišla v tik pred odmorom, ko je na 3:1 povišal Primorec na delu v Litiji, Borut Ručna. V drugem polčasu je Oplast vse sile usmeril v napad, a je bil za jalovo igro kaznovan s še dvema goloma iz protinapadov. Z obrambo lanskega naslova pokalnega zmagovalca tako ne bo nič.

Litiji se bo na zaključnem turnirju pokala, ki bo 5. in 6. marca v Termah Olimia v Podčetrtku, pridružil tudi Bronx s Škofij, ki je pokalno lovoriko dvignil v zrak spomladi leta 2013. Škofjoti so izkoristili ugoden žreb, saj so kot prvoligaš v četrtfinalu naleteli na mariborskega tretjeligaša Slemen. Prednost s prve tekme so Primorci ubranili z neodločenim izidom na povratnem gostovanju.

Štajerci so sicer imeli strelsko pobudo, a je Bronx vsakič izenačil, za kar so poskrbeli Tilen Kamenčič,Matej Peroša in Marko Hrvatin.

Preostala udeleženca zaključnega turnirja - Dobovec in Maribor) sta pričakovana.

> Rezultati četrtfinala slovenskega pokala - Litija : Oplast 5:1 (3:1) (prva tekma 1:2); strelci - 1:0 Hasanbegović 6., 2:0 Vrhovec 8., 2:1 Turk 10, ag., 3:1 Ručna 18., 4:1 Račič 34, 5:1 Turk 39, Slemen : Bronx 3:3 (3:2) (prva tekma 6:3); strelci - 1:0 Napotnik 1, 1:1 Kamenčič 1, 2:1 Napotnik 1, 2:2 Peroša 6, 3:2 Javornik 16, 3:3 Hrvatin 22.

Dobovec : Benedikt 4:3 (prva tekma 2:0), Mlinše : Maribor 2:9 (prva tekma (1:10).

STA, IM


Najbolj brano