Kema Puconci - Luka Koper 0:3

Odbojkarice Luke Koper so v 2. krogu 1. DOL v gosteh premagale Kemo Puconce s 3:0 (17, 15, 19).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PUCONCI > Prekmursko-primorski dvoboj se je končal z gladko zmago gostij iz Kopra, po prikazani igri pa so Primorke zasluženo zmagale, saj so bile boljše od gostiteljic v vseh elementih odbojkarske igre.

V dvoboju so gostje prevladovale v vseh treh nizih. V prvem sta bila tehnična premora ob izidu 3:8 in 9:16, za izid 25:17 za gostje pa je poskrbela Tina Kaker z odličnim udarcem na mreži.

Slika v drugem nizu je bila zelo podobna uvodnemu nizu. Vmesna odmora pri 4:8 in 7:16 sta že pokazala, kdo bo slavil zmago in tudi drugi niz je pri 25:15 končala Kakerjeva z odličnim blokom na mreži.

Malce več upanja je domačim gledalcem ponudil tretji niz. Ob prvem premoru je bilo 6:8, drugi premor se je končal s 14:16, toda končnica je bila znova koprska, kajti po izidu 16:17 so gostje pobegnile in odločilno točko pri 25:19 je poskrbela Nuša Ferlinc.

"Mi smo dobro delali v obdobju priprav, imamo zdaj zares dobro ekipo, garamo pa že tri leta. Nekateri nizi v dvoboju s puconsko Kemo so po točkah varljivi. Bili smo sicer boljši tako v bloku in obrambi, zdaj smo popolni in če bomo tako nadaljevali, se bomo lahko uvrstili tja, kamor merimo in naš cilj je povsem upravičeno modra skupina," je dvoboj ocenil gostujoči strateg Marko Kalc.

"Zdaj so gostje okrepljene z ameriško podajalko in igrale so skoraj brez napak. Mi smo imeli zdravstvene težave, podajalka Ana Praprotnik Flisar je igrala z blokado, zaradi bolezni ni bila stoodstotna sprejemalka Iva Škraban, blokerka Tjaša Frumen je zbolela tik pred tekmo ... proti takšni ekipi moraš pač biti stoodstoten, tega tokrat pri naši ekipi ni bilo, a bomo v prihodnje še navduševali," pa je dejal domači trener Bojan Novak.

Zelena športna dvorana OŠ, gledalcev 100, sodnici: Mojca Tovornik in Sanja Miklošič (obe Maribor).

Kema Puconci: Praprotnik 2, Vidonja 7, Vinkovič, Franko 2, Škraban 9, Banfi, Donša, M. Oletić, Franko 3, Sakovič 12, D.Oletić, Kadiš 1, Koler, Jerič.

Luka Koper: Barič 5, A. Lucas, Cesar, Bible 4, Ferlinc 8, D.Lucas 8, Kocet, Valenčič 10, Kaker 9, Flego, Sabrina.

STA


Najbolj brano