Katarska srečanja

S sinočnjim sprejemom predsednika Rokometne zveze Slovenije Franja Bobinca za slovensko reprezentanco, gospodarsko odpravo, navijače in novinarje se je nadaljevalo pestro športno-družabno dogajanje s politično-gospodarskim pridihom v Slovenskem središču v Dohi.

S srečanja slovenskih in katarskih gospodarstvenikov Foto: STA
S srečanja slovenskih in katarskih gospodarstvenikov Foto: STA

DOHA > Zaokrožili ga bodo danes s poslovnim kosilom katarske in slovenske gospodarske delegacije ter ogledom tekme Slovenija : Katar. Slovensko središče so odprli v petek s sprejemom predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika RZS Franja Bobinca za poslovneže, medije in Slovence v Dohi. Med njimi je bilo kar nekaj znanih obrazov, ki so tako ali drugače povezani s športom in svojo poklicno pot nadaljujejo v Perzijskem zalivu, kot denimo rokometna trenerja Rolando Pušnik in Mara Šolaja.

V soboto je bilo v Slovenskem središču na sporedu poslovno srečanje, med katerim se je Pahor, s slovenskimi gospodarstveniki srečal tudi s katarskimi kolegi. Ob tem je Slovenijo predstavil kot privlačno poslovno in investicijsko destinacijo, še posebej za naložbe v turizem, promet in infrastrukturo. Katarske poslovneže je Pahor, sicer častni pokrovitelj projekta Slovensko središče, povabil, da investirajo v Slovenijo.

Na poslovnem srečanju je državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti predstavil strateške prednosti Slovenije kot investicijske destinacije, slovenski udeleženci pa so imeli priložnost za samostojne predstavitve svojih dejavnosti, izdelkov in načrtov ter za navezovanje neposrednih stikov s svojimi potencialnimi partnerji.


Najbolj brano