Kanalci poraženi

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi 7. kroga 1. DOL v modri skupini premagali Salonit Anhovo s 3:1 (-19, 19, 14, 21).

 Foto: Boĺˇtjan Bensa
Foto: Boĺˇtjan Bensa

KAMNIK > Odbojkarji Calcita Volleyballa so še četrtič v letošnji sezoni premagali Kanalce. Prvi niz je pripadel gostom, toda po njem so Kamničani zaigrali precej bolje ter zasluženo prišli do nove zmage, s katero so na pragu najmanj drugega mesta pred začetkom končnice državnega prvenstva.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje). Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 3, T. Štern 23, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 12, Brus 1, Kvas, Stavbar 8, Kotnik 10, Ž. Štern 5, Brulec 3. Salonit Anhovo: Česnik 5, Šarič, Pirih, Marušič 4, Karnel 1, Kovačič, Dos Santos 19, Jerončič, Čabarkapa 16, Okroglič 11, Čabarkapa 4.

Na prvih treh medsebojnih tekmah Kamničani Kanalcem niso prepustili niti niza, toda po prvem so se nocoj veselili varovanci Leona Schillinga. Gostje so si do prvega tehničnega odmora na servis Israela Dos Santosa priigrali štiri točke prednosti. V domači ekipi so imeli velike težave s sprejemom, saj je odlični brazilski bloker dosegel tudi dva asa.

Tudi v nadaljevanju niza je bila pobuda na strani Kanalcev, ki so bili v tem delu igre boljši tudi v bloku, kar jim je prineslo prednost šestih točk (19:13). Za nameček so Kamničani tudi slabo izvajali začetne udarce, z novim blokom, tokrat Dos Santosa, so Kanalci prišli do kar osmih zaključnih žog, po napaki Andreja Štembergar Zupana pa so izkoristili četrto.

Drugi niz je domača ekipa začela s Štembergar Zupanom in Žanom Novljanom in prav domači kapetan je vnesel več živahnosti v igro Kamničanov, ki so popravili svoj sprejem, veliko manj napak pa so naredili tudi na servisu. Do 12. točke sta se ekipi še menjavali v vodstvu, toda po seriji lastnih napak gostov so domačini prišli do prednosti treh točk (15:12). Takšna je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru. Z uspešnim napadom Tončka Šterna so odbojkarji Calcita prvič na tekmi nasprotnikom pobegnili za štiri točke (19:15), kar jim je zadostovalo za izenačenje v nizih.

Razigrani domačini so odlično začeli tretji niz, saj so z blokoma Stavbarja in Kotnika ter uspešnim napadom Tončka Šterna na prvi tehnični odmor odšli že s prednostjo šestih točk. Nato se je razigral še Štembergar Zupan in po njegovih treh zaporednih točkah so do drugega tehničnega odmora svoje vodstvo povečali še za dve točki. Dokončno je bila ladja gostov v tretjem nizu potopljena po uspešni akciji Stavbarja (20:10).

Tudi začetek četrtega je minil v premoči domače ekipe, ki je na servis Tončka Šterna povedla s 7:4 in prednost treh točk držala vse do izida 14:11. Vendar se Kanalci niso predali in s tremi zaporednimi točkami so izid na 14. točki izenačili. Po polminutnem odmoru so se Kamničani spet zbrali in z delnim izidom 4:1 lažje zadihali ter bili dovolj zbrani, da so nato niz, s tem pa tudi tekmo, mirno pripeljali do konca. Tonček Štern je dosegel zadnjih pet točk za odbojkarje Calcita.

“V prvem nizu smo imeli preveč težav s sprejemom in servisom in prav tu gre iskat razlog, da so Kanalci ta niz prepričljivo dobili. Ko smo v nadaljevanju tekme popravili ta elementa, naša zmaga ni bila več vprašljiva. Tudi tokrat si pohvale zaslužijo vsi igralci, izpostavil pa bi Andreja Štembergar Zupana, ki je, potem, ko je ob koncu prvega niza vstopil v igro, resnično povlekel voz za sabo in bil pravi kapetan, v napadu pa je bil nezaustavljiv Tonček Štern,” je bil zadovoljen domači strateg Marko Brumen.

STA


Najbolj brano