Kamničanke uprizorile popoln preobrat

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v tekmi 6. kroga 1. DOL za ženske izgubile proti Calcit Volleyju z 0:3 (-18, -21, -21).

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v tekmi 6. kroga 1. DOL za 
ženske izgubile proti Calcit Volleyju z 0:3 (-18, -21, -21). Foto: ZDRAVKO PRIMOŽIČ/FPA
Odbojkarice GEN-I Volleyja so v tekmi 6. kroga 1. DOL za ženske izgubile proti Calcit Volleyju z 0:3 (-18, -21, -21). Foto: ZDRAVKO PRIMOŽIČ/FPA

NOVA GORICA > Med tednom so kamniške odbojkarice prvič v letošnji sezoni klonile v državnem prvenstvu. V Kamniku jih je v naprej odigrani tekmi 8. kroga po hudem boju premagala Formula Formis, vendar poraz ni zaustavil varovank Gregorja Rozmana, ki so proti Novogoričankam zabeležile svojo šesto zmago.

V prvem nizu so domače povedle s 3:1, toda Urška Igličar je na tretji točki izid že izenačila, po uspešnem napadu Katje Mihevc pa so Kamničanke na prvi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti. Po dveh zaporednih točkah Maje Mihalinec so ob drugem tehničnem odmoru vodile s 16:10, po treh lastnih napakah gostij pa so se Novogoričanke približale. Nekdanja igralka GEN-I Volleyja Tina Grudina je s serijo točk na servisu Kamničanke oddaljila za vodstvo z 1:0.

Tudi v drugem nizu so bile večinoma v vodstvu gostujoče odbojkarice, ki so z asom Eve Pogačar prvič domačinkam pobegnile za tri točke (12:9), po napadu Igličarjeve že za štiri (13:9). Vendar so se jim Novogoričanke hitro približale le na točko (12:13). Po servisih Katje Mihevc so Kamničanke spet prišle do občutnejše prednosti (19:13). A to gostjam še ni zagotavljalo mirne končnice, kajti z napadi Polone Marušič in Nike Bavdaž so odbojkarice GEN-I Volleyja prišle na dve točki zaostanka (19:21), da pa do preobrata ni prišlo, je z blokom poskrbela Eva Pogačar, z uspešnima napadoma še Pia Blažič in Mihevčeva.

V tretjem nizu so Kamničanke ob prvem tehničnem odmoru vodile s štirimi točkami prednosti, a je bilo nadaljevanje niza nato bolj izenačeno. Domače so vodile do 19:16, nakar je na servis Pogačarjeve kamniška ekipa uprizorila popoln preobrat.

Novogoričanke bodo v naslednjem krogu gostovale pri Formuli Formis, Calcit pa bo gostil Alianso.

* Mestna športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Tomec (Novo mesto), Mohorčič (Mokronog).

* GEN-I Volley: Ferlinc 3, Zbičajnik, P. Marušič 7, Uršič, Bavdaž 11, Kolbl 10, Đukić 1, Velikonja Grbac 5, Š. Marušič 4, Simčič, Spačal , Gubaš, Beguš.

* Calcit Volley: Grudina 11, Peterson , Mihevc 9, Blažič 4, Igličar 20, Mihalinec 7, Zaplotnik, Pogačar 7, Zatkovič, Janežič, Jerala, Mijoč 2, Pahor.

STA


Najbolj brano