Izolski rokometaši izgubili v Dobovi

Dobova je v 4. krogu 1. slovenske rokometne lige premagala Istrabenz Pline Izolo s 25:19 (16:7).

 Foto: STA
Foto: STA

DOBOVA > Dobova je dosegla drugo zmago v državnem prvenstvu in se s polovičnim izkupičkom zasidrala na sredini prvenstvene lestvice, medtem ko je Izola povsem na dnu s štirimi porazi v nizu.

Športna dvorana, sodnika: Žibret (Trbovlje) in Teršek (Hrastnik).
Dobova: Miklavčič 1, Zafran, L. Humek 2, Rožman, K. Humek, Seferović, Toporišič, Hardovič 2, Prezelj, Supančič, Koprivc 8 (1), Kučič 2, Ciglar 2, Smojver 1, Hotko 7 (1), Blaževič.
Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič 5, Stopar 3 (1), Božič 5, Beganović, Selišnik, Čolić, Žgavec 2, Logar, Kecman 1, Puhanič, Vukovič 3, Poberaj, Konig, Madžarevič.
Sedemmetrovke: Dobova 5 (2), Istrabenz Plini Izola 2 (1).
Izključitve: Dobova 14, Istrabenz Plini Izola 10 minut.
Rdeči karton: /.

Gostitelji so sijajno odprli tekmo in hitro povedli s 6:1, v celotnem prvem polčasi pa povsem zasenčili Primorce in ga zaključili z visokim vodstvom 16:7. V nadaljevanju niso več igrali na vso moč, kar so gosti izkoristili in malce ublažili visok zaostanek.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Luka Koprivc z osmimi, v gostujoči pa sta Kristijan Jurič in Peter Božič dosegla po pet golov.

Izolska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila ormoški Jeruzalem, ekipa iz Dobove pa bo gostovala v Ribnici. Obe tekmi bosta v soboto, 1. oktobra.

STA


Najbolj brano