Izjemen podmladek Jadrana

Na igrišču v Krvavem potoku se je končala izredno uspešna sezona združene ekipe Jadran Železničar. Selekcija U-15 je postala prvak MNZ Koper, nogometaši pa so tudi športni ponos širšega okolja.

Ekipa Jadran-Železničar se je uvrstila v prvo državno ligo 
U-15.  Foto: Jerica Hlad
Ekipa Jadran-Železničar se je uvrstila v prvo državno ligo U-15.  Foto: Jerica Hlad

KRVAVI POTOK > Nogometno igrišče v Krvavem Potoku je središče športnega dogajanja in uspehov za številne mladce iz občin Hrpelje Kozina in Divača. Vrhunec dobrega dela s podmladkom predstavlja zmaga selekcije U-15 v prvenstvu MNZ Koper in njena uvrstitev v prvo državno ligo vrstnikov. To je združeni ekipi fantov iz Kozine, Hrpelj in Divače uspelo v kvalifikacijah, na katerih so bili po dveh tekmah (1:1 in 3:1) boljši od Brd, sicer prvaka lige MNZ Nova Gorica. Odločilno zmago učencev trenerjev Anžeta Dujmoviča in Danijela Stjepanoviča je doma pospremilo več kot 200 gledalcev.

Na Krvavem potoku se je zgodba o uspehu današnje selekcije U-15 začela, ko sta trenerja Dujmović in Stjepanović združila selekciji U-13 vrstnikov Železničarja iz Divače in kozinsko-hrpeljskega Jadrana. Kluba namreč zaradi pomanjkanja otrok samostojno ne bi mogla oblikovati kakovostne ekipe. Kmalu so v dogovoru z vodstvoma obeh klubov medsebojno združili vse mlajše selekcije. Fantje trenirajo izmenično v Krvavem Potoku in Divači in to najmanj štirikrat na teden.

Konec sezone so v obeh klubih obeležili še z obiskom selekcije U-13 v nacionalnem nogometnem centru Brdo pri Kranju, kjer so si fantje ogledali trening slovenske reprezentance.

V združeni ekipi sedaj že razmišljajo, kako zadržati vse nosilce igre in o igralskih ter organizacijskih okrepitvah za krstno sezono igranja v prvi državni ligi U-15. Naloga ne bo lahka. V Krvavem Potoku so se namreč že pojavili tudi ogledniki večjih prvoligaških klubov. Nogometaša Enrika Ostrca so tako že povabili v kamp zagrebškega Dinama. Sicer pa nekateri fantje iz divaško-hrpeljskega območja že igrajo tudi v prvoligaških ekipah, kar je dokaz dobrega dela združenih selekcij.

K uspehom so ob omenjenih veliko prispevali še trener Jan Novak, predsednika obeh klubov Davor Škerjanc in Sebastjan Žagar ter starši nogometašev.NR


Najbolj brano