Humar z rekordom do zmage

Pred dnevi je na dirkališču Alberone na preizkušnji mednarodne serije Sportstil karting cup v najmočnejšem razredu zmagal Žan Humar iz Šempetra.

Žan Humar (v ospredju) je po dirkaškem premoru spet 
odlično pripravljen. Foto: Borut Klančič
Žan Humar (v ospredju) je po dirkaškem premoru spet odlično pripravljen. Foto: Borut Klančič

ALBERONE > Na tem zamejskem karting dirkališču pri Čedadu je potekala dirka, ki je štela tudi za slovensko prvenstvo. V najmočnejšem razredu KZ2 je konkurenco potolkel 25-letni Žan Humar iz Šempetra pri Gorici. Državni prvak iz leta 2007 je po naslovu dirkal le še na precej zahtevnejših tekmah v Italiji. Zaradi pomanjkanja denarja je moral nato za nekaj časa odnehati, to poletje pa se je k tekmovanjem vrnil odlično pripravljen. Že v kvalifikacijah je postavil rekord proge. Nato je dobil prvo dirko in po njej zanesljivo še finale.

“Dokazal sem, da so moji občutki in koncentracija še vedno na visoki ravni. Z ekipo si želimo vrhunskega dirkanja - ne le v kartingu! S tem so povezani veliki stroški, zato tečejo pogovori za morebitna sponzorstva,“ je po dirki povedal član AKK Šempeter.

Naslednja dirka slovenskega prvenstva bo na poligonu šole varne vožnje na Vranskem. Žal v Sloveniji ni niti enega pravega karting dirkališča.NR


Najbolj brano