V končnici je zmanjkalo goriva

Ker bodo moštva v ligo za obstanek prenesla točkovni izkupiček iz rednega dela prvenstva, je bil sobotni poraz Portorožanov proti Hopsom še toliko bolj boleč. Ladjarji so po solidni igri v večjem delu srečanja ponovno popustili v zadnjih minutah in ostali praznih rok. Hopsi : Portorož 80:73.

Izkušnje Gorana Jagodnika (z žogo) so spet stopile v ospredje v končnici tekme in razblinile portoroške upe na uspeh. Foto: Simon Maljevac
Izkušnje Gorana Jagodnika (z žogo) so spet stopile v ospredje v končnici tekme in razblinile portoroške upe na uspeh. Foto: Simon Maljevac

POLZELA > Že bežen pogled na statistične podatke razkriva, da so Hopsi v soboto pred svojimi maloštevilnimi, vendar zelo bučnimi navijači popolnoma zasluženo zmagali. Pri metih iz igre so bili bistveno bolj natančni kot gostje iz Portoroža, obenem pa so zbrali tudi precej več skokov (41:29) in podaj (17:6).

Športna dvorana, gledalcev 300, sodniki: Lovšin, E. Javor (oba Ljubljana), Škrbec (Kranj); četrtine - 25:15. 16:25, 16:20, 23:13. Hopsi: Abramovič 2, Rizman 25 (3:1), Vuković 3, Sever, Jagodnik 14 (6:4), Pungartnik 3 (2:1), Zolotić 10, Stojnič, Godler 8, Atanackovič 15 (8:6), Rozman, Ahmedović. Trener: Vladimir Rizman. Portorož: Barbarič 4 (2:2), Zaro, Močnik 7 (6:1), Borse, Petrović 1 (2:1), Modrić 7 (1:1), Čigoja 6 (2:2), Buda 7 (4:3), Hodžić 16 (4:4), Besedič 5, Ožbolt 13 (2:1), Markič 7 (1:0). Trener: Konstantin Subotić. Osebne napake: Hopsi 24, Port. 20; trojke: Hopsi 21:8, Port. 26:8 (Močnik, Hodžić, Ožbolt po 2, Besedič, Markič po 1); skoki: Hopsi 41, Port. 29.

Kljub vsemu pa so bili Portorožani povsem enakovreden tekmec vse do 34. minute, nato pa jim je zmanjkalo moči in koncentracije za uspeh na tako zahtevnem gostovanju. ”Zavedali smo se, da na Polzeli ne gre pričakovati enostavne poti do zmage. Spet nismo unovčili izkušenj, ki jih imajo naši nosilci igre. Ob tako slabem metu iz igre ter iz linije prostih metov je bilo težko pričakovati kaj več,” je bil po koncu tekme jezen gostujoči trener Konstantin Subotić, ki je bil sicer večji del srečanja lahko zelo zadovoljen s prizadevnostjo svojih košarkarjev. V pravi bitki pod obročema, v kateri ni manjkalo rokoborskih vložkov, so imeli gostje nekaj slabih minut ob koncu prve četrtine, a so se po zaslugi dveh trojk kapetana Saša Ožbolta ter prodorov Alena Hodžića hitro pobrali in v 15. minuti prišli do vodstva s 30:28. Ob načetem gležnju organizatorja Jureta Močnika je več minut dobil mladi Jan Barbarič, ki se je nekajkrat pogumno podal pod koš in pripomogel k temu, da so Portorožani kljub kar desetim skokom manj od domače zasedbe na odmor odšli le s točko zaostanka.

Nadaljevanje je prineslo še bolj zavzeto igro ladjarjev. Ti so kljub novi neuspešni bitki veterana Stipeta Modrića s sodniško trojico v 28. minuti povedli s petimi točkami prednosti (58:53), ki so jih držali vse do že omenjene 34. minute. Nato je udaril domači cunami, ki ga je gostujoča klop prepozno ustavila z minuto odmora.

Športni direktor Portoroža Gorazd Murovec po devetem prvenstvenem porazu v sezoni ne napoveduje sprememb: “Za zdaj nismo razmišljali o tem, tako da nadaljujemo z isto igralsko in trenersko zasedbo.”

Ostrostrelec Jan Rizman in vedno borbeni Goran Jagodnik sta svojemu moštvu v pičlih štirih minutah priigrala kar 14 točk prednosti, tako da za goste ni bilo več povratka iz brezna. “Vedeli smo, da nas čaka zelo težka naloga, saj je bila ta tekma pomembna za obe moštvi. Le zmaga nas je ohranjala v igri za ligo za prvaka in na srečo smo prišli do nje. Tudi tokrat smo igrali brez dveh igralcev, a smo ostali stisnili zobe. Upal sem, da bomo Portorožane zlomili že prej, a so vztrajali vse do končnice, ko smo zaigrali precej bolje v obrambi in v napadu pritisnili na plin ter še pravočasno ušli na varno prednost,” je pojasnil Jagoda, ki so ga gostujoči centri ves dvoboj tesno pokrivali, a je kljub temu prispeval svoj delež k zmagi Hopsov. V zadnji minuti je Hodžić z dvema trojkama malce popravil umetniški vtis, a kaj ko na prvenstveni lestvici štejejo le točke.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano