Goli Matavža, Birse, Mevlje in Dedića

V prvem krogu nizozemske lige je Tim Matavž že zabil prvi gol. Pri zmagi Vitesseja nad Bredo s 4:1 je Šempetrc zadel v 32. minuti, igral pa je do 78. minute.

Tim Matavž
Tim Matavž 

ARNHEM > Njegov sokrajan in soigralec pri Gorici Etien Velikonja pa se je medtem razšel s turškim Genclerbirligijem. Dalibor Volaš je pri porazu Sparte iz Rotterdama z 0:3 pri Venlu odigral vso tekmo.

Na Poljskem je Legia s 3:1 premagala Piast Gliwice, za katere je Saša A. Živec odigral vso tekmo.

V Rusiji je Rostov v gosteh s 4:1 premaga Ufo. Za poražence je Bojan Jokić odigral vso tekmo, za Rostov pa sta Miha Mevlja, ki je v 77. minuti postavil končni izid, in Matija Boben odigrala vseh 90 minut. Žan Majer je igral do 63. minute.

V Švici je Lugano zmagal v Lozani s 3:2. Domen Črnigoj je odigral vso tekmo in v 85. minuti podal za zmagoviti gol. V drugi ligi je Schaffhausen, Nejc Mevlja je odigral vso tekmo, z 2:1 premagal Aarau.

V prvenstvu BiH je Ivica Guberac z Borcem iz Banja Luke v Sarajevu izgubil proti Željezničarju z 1:2. Igral je vso tekmo.

V italijanskem pokalu je Chievo z 2:1 premagal Ascoli. Prvi gol za Verončane je 27. minuti dosegel Valter Birsa. Carpi je z Enejem Jeleničem, ki je bil v igri vso tekmo, po strelih z bele točke s 7:6 izločil Salernitano. Jelenič je svoj strel zgrešil. Crotone je z 2:1 izločil Piacenzo. Andrej Kotnik ni igral.

V drugi avstrijski ligi je tirolski derbi pripadel Innsbrucku, ki je s 3:1 premagal Wattens. Zlatko Dedić je v 36. minuti podal za vodstvo, v 81. minuti pa je s svojim prvencem v Avstriji postavil končni izid.

PM


Najbolj brano