Fantje že danes v Stožicah

Včeraj sta se uradno predstavili moška in ženska odbojkarska reprezentanca, ki začenjata kvalifikacije za uvrstitev na SP. Fantje, med katerimi so trije Primorci, bodo že danes ob 17.30 v ljubljanskih Stožicah igrali z Gruzijo.

Tako sta si srečo pred kvalifikacijami za SP zaželela  Izolan  
Mitja Gasparini in Kanalka Eva Mori.  Foto: Igor Mušič
Tako sta si srečo pred kvalifikacijami za SP zaželela Izolan Mitja Gasparini in Kanalka Eva Mori.  Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Zaradi domačega kvalifikacijskega turnirja in odmevnejših dosežkov (srebro na EP) je ta čas v ospredju pozornosti moška izbrana vrsta na čelu s selektorjem Slobodanom Kovačem in novogoriškim pomočnikom Samom Miklavcem. V prvi postavi so nepogrešljivi Primorci Mitja Gasparini, Dejan Vinčič in Jani Kovačič, s klopi pa bo prihajal v igro Dolenjec s primorsko šolo (Prvačina, Kanal) Danijel Koncilja.

Slovenci bodo vse do nedeljske vsak dan ob 17.30 igrali v ljubljanski dvorani Stožice (vstopnice na spletni strani Eventim, prenosi TV Šport klub 1).

Tekme Slovenije v Stožicah (vse ob 17.30), danes - Slovenija (2. na EP) : Gruzija (38. na evropski lestvici); jutri - Slovenija : Latvija (27); v petek - Slovenija : Portugalska (17); v soboto - Slovenija : Izrael (32); v nedeljo - Slovenija : Belgija (10).

Danes jih čaka po napovedih najlažji tekmec, 38. ekipa evropske lestvice, Gruzija. Na SP neposredno vodi le zmaga v ljubljanski kvalifikacijski skupini C, drugo mesto pa prinaša dodatne kvalifikacije. Selektor Slobodan Kovač pred začetkom SP razmišlja takole: “Na prijateljskih tekmah z vrhunskima reprezentancama Irana in Srbije sem fante dobro spoznal. Moč naše ekipe je, da vsi njeni nosilci igrajo v najboljših evropskih klubih in da imamo dober ekipni duh. Tekmeci v kvalifikacijski skupini so po kakovosti zelo različni, vendar ne bomo nikogar podcenjevali. Upam, da bomo proti na papirju lažjim tekmecem dovolj dobri, da bomo lahko deloma odpočili nosilce igre in ohranili kakšno taktično skrivnost za najtežje preizkušnje.”

Najizkušenejši reprezentant, 33-letni Izolan Mitja Gasparini si zelo želi dober začetek: “V moji dolgi karieri še ni udeležbe na svetovnem prvenstvu. To bi še rad dodal. Vsi si želimo, da bi takoj začeli dobro in da bi bilo že pred zadnjo najtežjo tekmo z Belgijo znano, ali smo se uvrstili v nadaljnje tekmovanje, vendar je na to težko računati. Nervoze sicer ni. Smo zdravi in osredotočeni, kar je tudi nujno, saj z Gruzijo nismo še nikoli igrali in nočemo, da nas kaj preseneti. Z glavami bomo morali iti le iz tekme v tekmo. Lepo bi bilo, če bi imeli številno navijaško podporo in da bi kvalifikacije odprli z zmago. “

Včeraj so se predstavila tudi dekleta z novim selektorjem, Italijanom Alessandrom Chiappinijem. Kvalifikacije bodo začela prihodnjo sredo v Viani do Castelo na Portugalskem. Dekleta so za kapetanko izbrala kanalsko organizatorko igre Evo Mori, ki po treh letih igranja za Bergamo (jeseni se seli v francosk Beziers) dobro govori italijansko in je podaljšana roka šefa stroke na igrišču. Tam ji družbo delata še predstavnici novogoriške odbojkarske šole in soigralki pri kamniškem Calcitu, Maja Pahor in Tina Grudina. Slovenke čaka težka skupina s Francozinjami, Nemkami, domačinkami, Finkami in Estonkami.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano