Domačinke so bile tretje

Domači triatlonski klub je konec tedna v sklopu prvega triatlona mesta Ajdovščina pripravil proge za tekmovalce in rekreativce vseh starosti. Vrhunec je bilo ekipno državno prvenstvo v super sprint triatlonu, kjer so dekleta TK Ajdovščina osvojila bronasto odličje.

Po plavanju v ajdovskem mestnem bazenu je bilo treba hitro  
na kolo. Foto: Maj Blatnik
Po plavanju v ajdovskem mestnem bazenu je bilo treba hitro na kolo. Foto: Maj Blatnik

AJDOVŠČINA > Triatlonci, ki svoj šport začenjajo s plavanjem, so jo v neusmiljenem dežju, ki je močil startno prizorišče na kopališču ajdovskega športnega centra Police, še dobro odnesli. Najprej so namreč skočili v bazen z ogrevano vodo, kjer so morali udeleženci članskega ekipnega državnega štafetnega prvenstva v super sprint triatlonu preplavati 300 metrov.

Nadaljevanje je bilo za tričlanske zasedbe petnajstih ekip precej bolj neusmiljeno, saj so kolesarski člani med osmimi kilometri prezebali, tekaški pa so se na zaključnih dveh kilometrih zaradi narave svojega športa vendarle ogreli.

Najboljši v ostalih kategorij, triatlon U-8: 1. Matija Medvedec in Kim Kovač; U-10: 1. Jure Medved (Nm), 2. Pij Kovač; triatlon za vsakogar, moški, ml. mladinci: 1. Enej Karbič; rekreativci 1: 1. Marko Bone; R2: 1. Vid Ceklin; 31,06,8, ženske: 1. Urša Cunder (Logatec), 2. Damjana Mavrič; štafeta: 1. TK Ajdovščina.

Državni prvak je postala mariborska ekipa Triatlon Lajf v postavi Žiga Hutter, Domen Dornikin Nik Kojc. Z vsemi tremi preizkušnjami so fantje opravili v manj kot uri in četrt (1:13,07). Srebro je osvojil Triatlonski klub Ljubljana (1:15,12), bron pa ribniški Inles (1:15,51). Leseno odličje (četrto mesto) si je priboril Triatlonski klub Ajdovščina, za katerega je plaval Primož Kirn, kolesaril Matjaž Kovač in tekel Aleš Suhadolnik. Fantom se je ura ustavila pri času 1:18,20.

Med članicami so prvakinje postale Ribničanke (1:30,53) pred Ljubljančankami (1:34,31) in Ajdovkami (1:45,53). Za navdušenje svojih domačih navijačev so se borile Maruša Zavnik, Alenka Mikuž Vidmar in Ana Lulik.

V kategoriji do 17 let domačini niso imeli ekipe, prvaki pa so postali Ribničani. Na posebni tekmi so se na enakih razdaljah nato posamično pomerili odrasli rekreativci.

Otroci - predvsem iz Ajdovščine in bližnje okolice - so svojo vzdržljivost in športno vsestranskost preizkusili na posamičnem cici triatlonu.

Mlajša skupina (U-8) je tekmovala na krajši progi (50 metrov plavanja, en kilometer kolesarjenja, 500 metrov teka), starejša (U-10) pa na daljši (100 metrov plavanja, 2 km kolesarjenja, kilometer teka).

Med skoraj sto tekmovalci vseh kategorij so bili v zelo težkih razmerah zmagovalci vsi, ki so opravili svojo nalogo.

IM


Najbolj brano