Do odličij tudi primorski sabljači

Sabljaška sekcija ŠD Gorica je v nedeljo gostila že 16. pokal Nove Gorice v meču. Največ uspeha so imeli italijanski in ljubljanski tekmovalci, do odličij pa so prišli tudi Primorci.

V Novi Gorici se je z mečem pomerilo 110 mladih sabljačev iz 
Slovenije, Italije in Hrvaške.   Foto: Igor Mušič
V Novi Gorici se je z mečem pomerilo 110 mladih sabljačev iz Slovenije, Italije in Hrvaške.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Nedeljski 16. pokal Nove Gorice je dodobra napolnil dvorano v novogoriškem športnem parku, saj se je z mečem pomerilo 110 sabljačev iz 17 klubov iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Tekmovanje, ki ga prireja Sabljaška sekcija Športnega društva Gorica iz Nove Gorice, je že tradicionalno namenjeno tekmovanjem mlajših kategorij - od začetnikov do kadetov.

Med najbolj izkušenimi kadeti je zmagal Gregor Porš (ASK), pred Italijanom Pierom D Orlandom (ASU). Najvišjo primorsko uvrstitev je s 14. mestom dosegel Lan Golob (SK Izola), ki sicer sodi v kategorijo dečkov B, kjer je bil sedmi.

Med kadetinjami je slavila Italijanka Carla Gon Anais (ASU). Druga je bila Eva Helena Zorman (ASK), tretje mesto pa sta si delili Isabella Ambrosi (Treviso) in članica domače Sabljaške sekcije ŠD Gorica Ani Rusjan. Primorski uspeh je s petim mestom dopolnila še članica koprskega Gladia Nina Vrabec. Enako visoko se je med dečki B uvrstil Izolan Luka Mlakar, deseti v tej kategoriji pa je bil domačin Jan Rusjan. Do bronastega odličja je med deklicami D prišla še Eva Radić Kocjan (Izola). Med vrstniki se je na sedmo mesto uvrstil Nikita Averyanov (Gladio Koper).

Sabljaška sekcija ŠD Gorica sicer vadi ob ponedeljkih, sredah in petkih od 17. ure dalje v športni dvorani v Sovodnjah pri Gorici. Moči je združila z Sabljaško sekcijo društva UGG iz Gorice, delo pa strokovno vodi trenerka Sara Terzani iz Trsta. Poleti sekcija v sodelovanju SZS organizira tudi sabljaški tabor. IM


Najbolj brano