Dež na Kavčičevi strani

Četudi naj bi "pristanišče rož" s svojo blago klimo vrglo na zadnjo plat vsakega obiskovalca, teniški navdušenci Portoroža nimajo v najboljšem spominu.

Slovenski nastopi se v Portorožu vračajo danes (na fotografiji je  Jakob Kaplja) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenski nastopi se v Portorožu vračajo danes (na fotografiji je Jakob Kaplja) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Lanski teniški Challenger je potekal v nečloveški vročini, letošnji Davisov pokal je motil dež, zato se najbrž ne gre čuditi, da celo sredi julija slabo vreme kroji spored.

V torek je sončni zahod skušalo izkoristiti kar nekaj slovenskih igralcev, toda od treh je napredoval zgolj Tom Kočevar-Dešman (TKD), ki je v internem domačem dvoboju premagal Tomislava Ternarja, čeprav se je do glavnega žreba prebil čez kvalifikacije. TKD meni, da pri 24-ih igra tenis svojega življenja: “Dobro mi je šlo že na Futuresu v Avstriji, v Portorožu pa sem dobil dodatno samozavest, ko sem se prebil čez kvalifikacije. Ternarja odlično poznam, s svojo igro pa sem zelo zadovoljen, saj čutim, da sem našel prave občutke.” Na žalost priložnosti ni izkoristil Janez Semrajc, kajti Anglež Kyle Edmund se je naposled izkazal za premočnega nasprotnika, četudi je bil (nekdanji) slovenski talent v podaljšani igri drugega niza povsem blizu zmagi. Podobno kot Grega Žemljo tudi Semrajca pestijo dokaj skrivnostne zdravstvene težave, zaradi katerih nikoli ni mogel unovčiti vseh svojih potencialov, po porazu z Edmundom pa je dokaj obupan celo razmišljal, ali ima pri 25. letih sploh kakšno teniško prihodnost.

Včeraj je bil za domače navijače manj zanimiv dan, saj v posamični konkurenci ni nastopil nihče od Slovencev, zato pa sta se med dvojicami povabljenca Matjaž Jurman in Gregor Repina dobro upirala preizkušeni kombinaciji Delgado/Müller, toda njune izkušnje so le prevladale s 6:4 in 6:3. Drugi nosilec Gilles Müller je proti Rusu Kravčuku uspešno preplaval tudi drugi krog med posamezniki, zato pa sta se poslovila šesti nosilec Guez in osmopostavljeni Ilija Božoljac, ki nista bila kos Coxu oz. Deseinu.

Organizatorji bodo danes držali pesti, da po 18. uri, kljub povišani temperaturi, ne bi spodrsnilo prvemu nosilcu Blažu Kavčiču, kateremu bo stal nasproti Ricardo Rodriguez-Pace iz Venezuele. V večernih urah sledi še ponovitev dvoboja iz kvalifikacij med Tomom Kočevarjem-Dešmanom in Hrvatom Nikolo Mektićem. Pred nekaj dnevi je Slovenec presenetil 239. igralca sveta in tudi tokrat upa na uspešen zaključek: “Če sem ga premagal v kvalifikacijah, morda lahko ponovim podobno predstavo tudi v glavnem žrebu.”

Vsekakor pa je zanimivo, da Slovensko Istro vedno obišče dež, ko je na sporedu tenis, kajti že Davidov pokal proti Izraelu je v veliki meri krojilo vreme. Se bo vsaj tokrat kaj spremenilo?

BORIS PLANINC


Najbolj brano