Danes že na Poljskem

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so drugi del sezone v sredo začele z zmago nad Velenjčankami, jutri pa jih v Elblagu na Poljskem čaka prva tekma osmine finala evropskega pokala challenge.

Teja Ferfolja je kar devetkrat zatresla velenjsko mrežo. Foto: Igor Mušič
Teja Ferfolja je kar devetkrat zatresla velenjsko mrežo. Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA, ELBLAG > Sinoči so rokometašice ajdovskega Mlinotesta po celodnevni kombinaciji avtobusne (Ajdovščina-Bologna in nato Varšava-Elblag) ter vmesne letalske vožnje dopotovale v 1400 kilometrov oddaljeno mesto Elblag na Poljskem severovzhodu. Tam se bodo jutri ob 18. uri na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala challenge pomerile z domačim Eks Start Elblagom.

Za spodbudo so Ajdovke v sredo zvečer zmagovito začele drugi del domače sezone, kjer so na zaostali tekmi 8. kroga visoko premagale Velenjčanke in se povzpele na tretje mesto na lestvici. Še višje so v mnogo močnejšem poljskem prvenstvu nedeljske tekmice Mlinotesta, ki se z Lublinom borijo za naslov prvaka. V minulem krogu so kar z devetimi goli razlike odpravile tekmice iz Gdanska, sedmouvrščeno ekipo 12-članske lige.

Ajdovke čaka vstop v povsem drug rokometni svet. Tega se zaveda tudi trener Dušan Vidmar: “Prihajamo k morda najboljši ekipi v državi, ki je bila četrta na svetovnem prvenstvu. Dobro vemo, kaj nas čaka. Za podrobno analizo tekmeca je poskrbel naš odlični strokovnjak Aleksander Lapajne. Ta je le potrdila mojo hitro oceno, da gre za tekmeca, ki je močnejši od Krima. Z igralsko zasedbo bi lahko dostojno igral v ligi prvakov. Mi smo dobro pripravljeni. Borbenost ne bo vprašljiva, a je dejstvo, da premoremo le prvo postavo brez enakovrednih menjav. Treba bo igrati disciplinirano v sistemu, ki ga obvladamo, od napada do napada, brez pogledovanja na semafor. Če bomo ohranili solidno organizacijo igre, lahko z nekaj sreče in morebiti podcenjevanja pri tekmicah upamo na rezultat, ki bo zanimiv za obisk povratne tekme čez teden dni v Ajdovščini.”

Primorska dekleta bodo imela daleč od doma solidno podporo petdesetih navijačev, ki so na pot krenili po še nekoliko daljši poti - z letališča Bergamo. Na tribunah, kjer je glede na dosedanji povprečni obisk pričakovati dobrih 2000 gledalcev, bosta tudi klubska uprava in ajdovski župan Tadej Beočanin.

Predsednik RK Mlinotest Ivan Vodopivec je pričakovanja pred odhodom na Poljsko strnil takole: “Elblag je zelo močan in taktično dober. Dela v vrhunskih razmerah, vendar pa tudi mi glede na naše razmere zagotavljamo dekletom stabilno podporo, ki je že prinesla lepe rezultate. Pričakujem trdo in srčno, a tudi preudarno igro, s katero se bomo, upam, izognili poškodbi katere od nosilk igre. Tu rezerv nimamo, naš glavni cilj pa je vendarle končati domače prvenstvo na tretjem mestu, takomed članicami kot v skupnem seštevku vseh selekcij. Lepo bi bilo, da bi se ob tem vrnili domov z rezultatom,ki bi naslednjo nedeljo napolnil dvorano Police.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano