Boljši in slabši večer

Kako in s kom do morebitnega podviga? To je glavno vprašanje za trenerski štab Gorice pred drevišnjo povratno tekmo drugega predkroga evropske lige proti Panioniosu.

Andrija Filipović (v ospredju v belem dresu) bo tudi na 
povratni tekmi s Panioniosom eden glavnih napadalnih 
adutov Gorice.  Foto: Foto Lado
Andrija Filipović (v ospredju v belem dresu) bo tudi na povratni tekmi s Panioniosom eden glavnih napadalnih adutov Gorice.  Foto: Foto Lado

NOVA GORICA > Včeraj so zelenico športnega parka v času nocojšnje tekme preizkusili grški nogometaši, ki se zanašajo na lepo prednost (2:0) iz prvega dvoboja in na spoznanje, da so bili v Atenah boljši tekmec. Na drugi strani bodo gostitelji iskali pot do morebitnega presenečenja ali pa vsaj pozitivnega izida. Vsaka zmaga namreč šteje, če nič drugega za evropski količnik v prihodnosti. “Moramo biti pravi oziroma imeti dober dan, gostje pa slabšega,” je Miran Srebrnič v grobem orisal, kakšne so možnosti za napredovanje

Trener Gorice je v teh dneh še tuhtal in tehtal, koga postaviti v osrčje obrambe, ki je v razmaku dveh tednov ostala brez treh pomembnih členov. Matija Boben je prestopil k Rostovu, Tine Kavčič je v Atenah prejel rdeč karton, Alen Jogan pa je načet. Poškodba mečne mišice sicer ni huda, je pa neugodna. Igranje bi lahko pomenilo preveliko tveganje za poslabšanje stanja in daljši rok okrevanja. Ker je Matija Škarabot po daljšem času v Krškem odigral uradno tekmo, je jasno, da je izbor zožen. Neobičajni štoperski par bi lahko tvorila Uroš Celcer in Miha Gregorič, ki sta se v zadnjem goriškem obdobju udomačila na obeh bočnih položajih. Novinec Žiga Lipušček namreč še nima izkušenj na tej ravni, potem ko je bil nazadnje član razvojne ekipe Maribora v tretji ligi.

Verjetna postava Gorice (4-4-2): vratar: Sorčan; obramba: Škarabot, Celcer, Gregorič, Curk; zvezna vrsta: Kolenc, Grudina, Kapić, Žigon; napad: Osuji, Filipović.

Taktični pristop bo gotovo prilagojen okoliščinam in tudi značilnostim tekmeca. Dvakratni strelec na prvi tekmi Samed Yesil, gibljivi Masud Šojaei in hitri soigralci lahko povzročijo precej nereda na domači polovici, a Srebrnič se zaveda, da potrebujejo zadetke v mreži Matica Kotnika. “Ne bomo zaletavi, a poskušali bomo več tvegati. Zaigrali bomo z dvema napadalcema. Lepo bi bilo, da bi v prvem polčasu zadeli in vnesli nekaj negotovosti v tabor tekmecev, potem se lahko zadeve v nogometu hitro zasučejo. Pomembno pa je, da prikažemo moštveni pristop,” je Srebrnič nakazal, kako bi lahko ogrozili prednost Panioniosa.

Nemara bo danes zvečer še toliko bolj pomemben prispevek zvezne vrste, in to v obeh smereh. Novogoriški privrženci se tudi nadejajo, da bo Rifet Kapić izkoristil svoj trenutek navdiha in opravil odličen posel, najprej za ekipo in nenazadnje tudi zase pred morebitnim prestopom k Genoi. Verjetno bo to zanj zadnja tekma v goriškem dresu. ALEŠ SORTA

Prišel perspektivni Bičić

Vrste Gorice je medtem okrepil 18-letni koprski vratar Nick Bičič, ki je že branil za mlajše reprezentančne selekcije. V prvi ligi je nazadnje igral konec maja prav na zadnji tekmi Kopra v tem tekmovanju proti Gorici, ko se je izkazal v koprskih vratih.


Najbolj brano