Ana Umer evropska prvakinja z ukrivljenim lokom

V poljskem mestu Rzeszow Poljskem je potekalo evropsko prvenstvo v poljskem lokostrelstvu, na katerem je bila slovenska reprezentanca s primorskim deležem zelo uspešna. Koprčanka Ana Umer (na fotografiji) se je odlično pobrala po razočaranju na evropskih igrah v Bakuju, ko je izpadla v prvem krogu.

RZESZOW > Tokrat je z ukrivljenim lokom postala evropska prvakinja. V finalnem dvoboju je premagala domačinko Natalio Lesniak s 54:49. Bron je dodala slovenska ženska ekipa, v kateri je ob Umerjevi streljala še ena Primorka, Toja Černe. V četrtfinalnem dvoboju so naša dekleta premagala Nemke s 107:92, v polfinalu so z le eno točko razlike izgubile z Italijo (52:53), v boju za tretje mesto pa so premagale Veliko Britanijo s 56:50. Černetova je ob tem posamično zasedla četrto mesto s sestavljenim lokom.

Visoke uvrstitve so Slovenci dosegli še v štirih konkurencah - med mladinkami v sestavljenem loku (4. Staša Modic), v članski konkurenci pa v moškem sestavljenem loku (5. Dejan Sitar), v ženskem golem loku (7. Tina Gutman) in med moškimi ekipno (deveti v postavi Vojko Colnar, Marjan Podržaj in Dejan Sitar). Ostale slovenske uvrstitve: 12. Podržaj (goli lok), 24. Colnar (ukrivljeni lok), 26. Uroš Krička (oba ukrivljeni lok). NR


Najbolj brano