18 golov Veronike Leški

V osmini finala ženskega rokometnega pokala Slovenije je ekipa Mlinotesta iz Ajdovščine v gosteh premagala Jadran Bluemarine iz Hrpelj z 32:21. Bolj napeto je bilo v koprski Bonifiki, kjer so domače rokometašice šele po dveh podaljških morale priznati premoč Žalcu, ki je zmagal z 39:35.

Veronika Leški je Žalcu nasula 18 golov, kar pa vseeno ni bilo 
dovolj za pokalno napredovanje Koprčank. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Veronika Leški je Žalcu nasula 18 golov, kar pa vseeno ni bilo dovolj za pokalno napredovanje Koprčank. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

HRPELJE, KOPER > Na tekmi v Hrpeljah med Jadranom in Ajdovščino so gostje vodile od prve minute, vendar so se jim domačinke, predvsem zaradi odličnih obramb svoje vratarke, uspele približati na le gol zaostanka.

V nadaljevanju so Ajdovke zaigrale bolj zavzeto in tekmo pripeljale do predvidljivega konca. Njihov cilj je uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja, vse pa bo odvisno od tega, katerega tekmeca jim bo določil žreb v polfinalu. “Če dobimo Krim ali Zagorje, bo težko,” priznava Mlinotestov trener Dušan Vidmar, ki je sicer zadovoljen s formo svojih varovank na začetku sezone.

V razburljivi in izenačeni tekmi doma proti Žalcu so Koprčanke ob polčasu zaostajale dva gola, po rednem delu tekme pa je bil izid 31:31. “Za sekundo smo bili prepozni za zmago v rednem delu,” je neodločen rezultat komentirala koprska trenerka Dalija Erceg. Po prvem podaljšku je bilo spet izenačeno (33:33), v drugem pa so Koprčankam počasi pošle moči, zato so nekajkrat zgrešile gol in izgubile tekmo. Najboljša koprska strelka je bila Veronika Leški s kar 18 goli.

V četrtfinale so se poleg Mlinotesta in Žalca uvrstili še Krim Mercator, Velenje, Celje, Krka in Zagorje ter direktno (brez boja) Logatec. TA


Najbolj brano