“V Gorici nisem nič zaslužil”

Športni direktor Nogometnega društva Gorica Michele Dal Cin z negotovostjo spremlja dogajanje okoli kluba. Pravi, da ga nakopičene težave utrujajo, niso pa mu vzele volje do dela.

Michele Dal Cin: “V Gorici sem dal le svoj denar 
in nisem nič zaslužil. Pomagam plačevati kosila, 
prispeval sem tudi denar, ko so se igralci znašli v 
stiski.” Foto: Aleš Sorta
Michele Dal Cin: “V Gorici sem dal le svoj denar in nisem nič zaslužil. Pomagam plačevati kosila, prispeval sem tudi denar, ko so se igralci znašli v stiski.” Foto: Aleš Sorta

NOVA GORICA >Vloga Micheleja Dal Cina v ND Gorica se je po umiku in finančnem zlomu Parme spremenila in ne zajema zgolj zadolžitev športnega direktorja. Ni skrivnost, da bi članska ekipa le stežka vijugala skozi tekočo sezono brez njegove vpetosti. Aktivno se je vključil tudi v proces licenciranja, ki še ni končan. “Vsi, ki so v klubu, so podpisali izjavo o odlogu plačila zaostalih obveznosti. Z dvanajsterico, ki niso več člani ND Gorica, se bo treba še dogovoriti,” je pojasnil Dal Cin, ki se zaveda, da sta preteklost in sedanjost močno prepletena s prihodnostjo kluba.

Pozdravlja namero skupine podjetnikov oziroma občine, da bi priskočili na pomoč ND Gorica. O nekaterih pogojih, ki so omenjeni, med katerim je tudi odstop celotnega vodstva kluba, pa pravi: ”Verjamem, da lahko z združenimi močmi izvlečemo klub iz stiske. Če bo vsak vlekel v svojo smer, bo težko. Bil sem prisoten na prvem informativnem sestanku, potem nič več. Če imajo izdelan načrt preporoda ND Gorica in menijo, da bi moj odhod koristil klubu, nimam težav odstopiti. Sicer pa mi pogodba poteče junija, a tudi če bi bila veljavna še prihodnje leto, se v primeru nezadovoljstva z mojim delom ne bi oklepal položaja. Nisem pa noben bogataš, ki bi razmetaval z denarjem, zato bi v primeru konca sodelovanja pričakoval povrnjeno, kar sem prispeval iz lastnega žepa. V Gorici sem dal le svoj denar in nisem nič zaslužil. Pomagam plačevati kosila, prispeval sem tudi denar, ko so se igralci znašli v stiski. Pri sklepanju dogovorov o posojenih nogometaših iz Italije ni šlo nič v moj žep. Pogodbeni papirji so čisti,” je za PN pojasnil Dal Cin, ki meni, da lahko Parma zavoljo svoje razvejane nogometne piramide do konca maja najde vlagatelja in se reši propada, s čimer bi tudi Gorica zadihala.

Morebitno novo povezavo s Sampdorio vidi na drugačnih temeljih. “Pomembno je, da ima tudi Gorica izdelan projekt oziroma usmeritev, v nasprotnem sodelovanje nima smisla. Redno sem v stikih s športnim direktorjem Carlom Ostijem, ki je rojen v Vittoriu Venetu kot jaz. Verjamem, da bi prišlo iz Sampdorie kvečjemu pet, šest igralcev kot nadgradnja slovenskega jedra nogometašev, ki pa jim je treba za igranje v Gorici nekaj ponuditi. Pogoj za sodelovanje s Sampdorio je seveda pridobitev tekmovalne licence,” je pojasnil Dal Cin, ki je optimističen glede tekmovalnega obstanka na igrišču. “Mislim, da smo v danih razmerah ustvarili dobro ekipo, ki jo vodi dober strokovni štab in igra všečen nogomet. Rezultatsko bi sicer lahko iztržili več. Manjka nam napadalec, a za izstopajočega napadalca potrebuješ denar,” je pojasnil Dal Cin.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano