Zdravniki bodo v torek zaostrili stavko

Glavni stavkovni odbor zdravniškega sindikata Fides je danes sklenil, da bodo zdravniki v torek zaostrili stavko, je povedal predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Sedaj sicer potekajo pogajanja med Fidesom in vladno stranjo. A Kuštrin se boji, da danes ne bodo prišli tako skupaj, da bi zamrznili stavko. So se pa pripravljeni pogajati tudi čez vikend.

Konrad Kuštrin Foto: STA
Konrad Kuštrin Foto: STA

LJUBLJANA > Konrad Kuštrin je pred pogajanji dejal, da pričakuje “kakšno presenečenje glede na to, da je vlada ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc dala pooblastila, da se pogaja in pride s kakšnimi novimi predlogi”.

A kot pravi, bodo zelo hitro videli, ali ima vlada kakšne nove zavezujoče predloge. “Če ne, bomo pogajanja prekinili, obvestili stavkovni odbor in nadaljevali takrat, ko bo vlada imela kaj v rokah,” je dejal.

Ob zaostritvi stavke bodo zdravniki opravljali le tiste storitve, ki so za čas stavke zdravnikov opredeljene v zakonu o zdravniški službi. Obravnavali bodo le nujne bolnike, nosečnice, otroke do 18. leta starosti in starejše od 65. let ter bolnike z rakom. Ne bodo pa opravljali nenujnih pregledov ali posegov.

STA


Najbolj brano