Vozne le tri patrie, vojski primanjkuje streliva?

Stanje na področju opremljenosti Slovenske vojske (SV) in policije je katastrofalno, je poročal POP TV. Od 30 dobavljenih osemkolesnih oklepnikov Patria naj bi bili danes vozni in operativni le trije, vojski pa naj bi primanjkovalo tudi streliva. Stanje naj bi bilo tako slabo, da ga celo olepšujejo v poročilih vrhovnemu poveljniku, navajajo.

Stanje na področju opremljenosti Slovenske vojske (SV) in 
policije je katastrofalno, je poročal POP TV. Od 30 dobavljenih 
osemkolesnih oklepnikov Patria naj bi bili danes vozni in 
operativni le trije, vojski pa naj bi primanjkovalo tudi streliva. Foto: STA
Stanje na področju opremljenosti Slovenske vojske (SV) in policije je katastrofalno, je poročal POP TV. Od 30 dobavljenih osemkolesnih oklepnikov Patria naj bi bili danes vozni in operativni le trije, vojski pa naj bi primanjkovalo tudi streliva. Foto: STA

LJUBLJANA > Zaradi pomanjkanja streliva je vojska za urjenje ponovno začela uporabljati staro orožje, je poročala televizija, ki se sklicuje na tajni dokument, informacije pa naj bi jim potrdilo tudi več neimenovanih virov.

Neustrezno opremljena naj bi bila celo enota za specialno delovanje. Po podatkih televizije namreč SV premore le štiri naprave za nočno opazovanje, kar ni dovolj niti za en oddelek, vojakom pa naj bi primanjkovalo celo suhih dnevnih obrokov hrane. Za izravnavo primanjkljaja bi SV po podatkih POP TV potrebovala vsaj 50 milijonov evrov.

Težave z opremljenostjo ima tudi policija. Kot so za televizijo potrdili na policiji, že od 18. novembra lani ne morejo opravljati helikopterskega reševanja in medbolnišničnih prevozov. Vsaj trije transportni helikopterji so v popravilu, zato letita le dva šolska helikopterja in eurokopter.

STA


Najbolj brano