V ponedeljek morda prvi sneg

Danes bo oblačno, ponekod v zahodni polovici Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, a količina padavin bo v glavnem zanemarljiva. Šibka burja na Primorskem bo danes čez dan ponehala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

LJUBLJANA > Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do približno 12 stopinj Celzija. Tudi jutri bo oblačno, padavine se bodo predvsem v zahodnih in jugozahodnih krajih začele pojavljati nekoliko pogosteje. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, ob morju in na Goriškem približno 9, najvišje dnevne od 4 do 9, na Primorskem do približno 15 stopinj Celzija.

Danes do večera bo predvsem na Notranjskem, Kočevskem in Dolenjskem v krajih na nadmorski višini nad približno 500 metrov nad morjem možna poledica.

V soboto in nedeljo bo oblačno. Predvsem v južni in zahodni ter deloma v osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Ob morju bo lahko tudi zagrmelo.

Dežurni meteorolog Andrej Velkavrh je za siol.net povedal, da bi sneg lahko zapadel v ponedeljek, čeprav še ni natančno znano, koliko ga naj bi bilo in kje naj bi zapadel. "Za to, da bo snežilo, je kar nekaj možnosti. Zagotovo bo precej nizko, ali bo sneg padal povsod po nižinah, pa trenutno težko rečemo. Na višini od 400 do 500 metrov bo skoraj zagotovo, nižje pa bomo še videli," je dejal.

STA


Najbolj brano