Silovit veter po državi znova povzročal nevšečnosti

Po Sloveniji je tudi danes ponekod divjal močan veter, ki je lomil veje in podiral drevesa, kar je povzročalo težave v prometu. Prav tako so sunki vetra odkrivali strehe. V številnih primerih so morali posredovati gasilci.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomo Šajn
Fotografija je simbolična. Foto: Tomo Šajn

LJUBLJANA > V naselju Borjana v občini Kobarid je sunek močnega vetra odkril del strehe stanovanjske hiše. Gasilci so streho pokrili in preprečili morebitno zamakanje objekta, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Popoldan je v Šeščah pri Preboldu močan veter odkril del strehe stanovanjske hiše. Posredovali so lokalni gasilci in streho pokrili z opeko. Gasilci so posredovali tudi v Iršičevi ulici v Celju, kjer je veter poškodoval streho gospodarskega poslopja.

Že dopoldan je v Podgorju v občini Slovenj Gradec močan veter odkril del strehe na stanovanjskem poslopju. Gasilci so na novo prekrili okoli 15 kvadratnih metrov strehe.

Precej težav je danes povzročal tudi vetrolom. V Galiciji v občini Žalec se je na streho stanovanjske hiše podrlo drevo in poškodovalo dimnik.

Na cesti med Obrežem in Šalovci pa se je zaradi vetra na cesto podrlo drevo. Gasilci so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

V naselju Jakšiči v občini Kostel je zaradi vetra podrto drevo čez cesto obviselo na telekomunikacijskem vodniku. Zaradi vetra pa so se drevesa podrla tudi na cesto Leže-Zagrad, so še sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo v petek prav tako ponekod še vetrovno. Do jutra se bo zjasnilo, čez dan pa bo povečini sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od minus šest do minus ena, na Primorskem okoli pet stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od osem do 14 stopinj Celzija.

STA


Najbolj brano