RTVS ukinja zagrebško dopisništvo

S 1. septembrom bo RTVS ukinila zagrebško dopisništvo. Razlog je racionalizacija stroškov.

Hrvaški sabor
Hrvaški sabor 

LJUBLJANA, ZAGREB > "Razlog je finančna racionalizacija, odločitev za to potezo pa je bila sprejeta že v lanskem letu. Tematika povezana s Hrvaško se ob od septembra naprej spremljala iz Ljubljane ter po potrebi tudi iz regionalnega balkanskega dopisništva s sedežem v Beogradu. Trenutno nimamo v planu zapirati nobenega drugega dopisništva, glede na konstantno zmanjšanje finančnih sredstev za to področje v minulih letih pa je bilo zapiranje Zagreba – glede na geografsko bližino in več alternativnih modelov pokrivanja tega področja – najbolj racionalna opcija," so za žurnal24.si sporočili z RTVS.

S Hrvaške je za RTVS v zadnjih letih poročal Vanja Vardjan.

Še pred koncem poletja bodo lahko gledalke in gledalci vse dnevnoinformativne oddaje na Televiziji Slovenija spremljali v novi preobleki, saj se pripravlja nova grafična in vizualna podoba. Odmevi so že zaživeli v novi podobi.

Začetek Dnevnika Televizije Slovenija bo po prenovi naznanila nova glasbena podoba, ki jo je ustvaril vodja Glasbene produkcije RTV Slovenija Patrik Greblo, zaigral pa jo je Simfonični orkester RTV Slovenija.

Spletno uredništvo


Najbolj brano