Primorske novice po poteh beguncev

Pritisk na slovensko-avstrijski meji v Šentilju se od jutra stopnjuje. Na prehod meje na prostem čaka približno 2000 beguncev, ki ne vedo, kdaj jih bodo avstrijske oblasti spustile naprej. dogajanje spremlja naša novinarka Vesna Humar.

Na slovensko-avstrijski meji čaka na prehod v Avstrijo že 
približno 2000 ljudi. Foto: Vesna Humar
Na slovensko-avstrijski meji čaka na prehod v Avstrijo že približno 2000 ljudi. Foto: Vesna Humar

ŠENTILJ > Nastanitveni center v Šentilju se že od jutra polni. Po približno 1200 beguncih, ki so prispeli tja z vlakom iz Dobove ob 8.20, je dopoldne prispelo še deset avtobusov iz Celja, polnih beguncev. Pričakovati je, da se bo pritisk na nastanitveni center v Šentilju še povečal, saj je istih deset avtobusov odpeljalo še v Brežice po novo skupino beguncev.

Po poročanju naše novinarke Vesne Humar so razmere ob nastanitvenem centru v Šentilju pred avstrijsko mejo še vedno mirne. V notranjost centra, kjer dobijo hrano, na voljo pa imajo tudi tuš, begunce spuščajo postopoma v manjših skupinah. Vojaki pred centrom skrbijo, da družine ostajajo skupaj, prisoten je tudi prevajalec, ki beguncem v arabščini sporoča navodila.

Na slovensko-avstrijski meji čaka na prehod v Avstrijo že približno 2000 ljudi. Informacij o tem, kdaj jim bodo Avstrijci dovolili naprej, ni.

Zjutraj malo po 8. uri so po poročanju mariborske policijske uprave avstrijski varnostni organi sprejeli 4384 oseb, torej vse, ki so bile pred tem v nastanitvenem centru v Šentilju.

Spletno uredništvo


Najbolj brano