Posedi pol leta hkrati na čelu uprave za varno hrano in Pergama

Janez Posedi, ki je od 16. marca generalni direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, bo poleg svojega rednega dela še naprej opravljal tudi funkcijo predsednika Konfederacije sindikatov Pergam Slovenije. Na čelu Pergama bo do izteka mandata v septembru.

Janez Posedi bo pol leta hkrati na čelu uprave za varno hrano 
in Pergama. Foto: STA
Janez Posedi bo pol leta hkrati na čelu uprave za varno hrano in Pergama. Foto: STA

LJUBLJANA > Nastop Janeza Posedija na novo funkcijo za Pergam in vodstvo Pergama ne pomeni bistvene spremembe, je pojasnil generalni sekretar konfederacije Jakob Počivavšek.

Spomnil je, da Posedi že doslej ni bil zaposlen na Pergamu, temveč na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani, tako da je funkcijo predsednika konfederacije opravljal poleg svojega rednega dela.

Vodstvu Pergama se letos mandat izteče, novi predsednik pa bo imenovan septembra na generalni skupščini. Postopki za izvedbo volitev predsednika so že v teku, je dejal Počivavšek.

Poudaril je, da je Posedi član dveh Pergamovih sindikatov, v konfederaciji pa so prepričani, da se to tudi v naprej ne bo spremenilo.

Posedi je na čelu Pergama pred štirimi leti zamenjal Dušana Rebolja, o njegovem letošnjem imenovanju na mesto prvega moža uprave za varno hrano, na katerem bo zamenjal Vido Čadonič Špelič, pa bo na podlagi tožb tekmecev po nedavnem poročanju Dnevnika odločalo upravno sodišče.

Pergam je za Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacijo sindikatov javnega sektorja Slovenije tretja največja sindikalna centrala v Sloveniji.

V zasebnem sektorju združuje sindikate papirne, grafične, časopisno-informativne, založniške in knjigotrške dejavnosti, kopenskega prometa in cestnega gospodarstva, sindikat prometnih pilotov ter sindikat sprevodnikov, v javnem sektorju pa več sindikatov s področja zdravstva, sindikat socialnega zavarovanja, sindikat centrov za socialno delo, sindikat visokega šolstva ter sindikat veterinarjev.

STA


Najbolj brano