Zaradi neviht oviran promet na primorski avtocesti

Nevihta z močnimi nalivi in sunki vetra se pomika proti vzhodu. Zaradi nevihte je na primorski avtocesti med počivališčem Lom in Ljubljano zelo upočasnjen promet v obe smeri. Na prometno-informacijskem centru voznikom svetujejo, naj se ne ustavljajo pod nadvozi.

 Foto: Petra Vidrih
Foto: Petra Vidrih

LJUBLJANA > Nevihte so se začele na zahodu države in se pomikajo proti vzhodu. Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje tudi navajajo, da je v naselju Polje v občini Tolmin meteorna voda pričela pritekati v stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci in nudili pomoč krajanom pri črpanju vode. Močnejše nevihte se lahko pojavljajo še v prvi polovici noči na nedeljo.

Sicer pa je zastoj še vedno na podravski avtocesti od Prepolja proti Dražencem, dolg je približno 11 kilometrov. Zastoj se nadaljuje po glavni cesti Jurovci-Gruškovje. Na prometno-informacijskem centru voznikom priporočajo uporabo mejnih prehodov Zavrč, Središče ob Dravi, Rogatec ali Dobovec.

Zastoj oz. zgoščen promet je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici od Brda proti Brezovici ter na cestah Podgrad-mejni prehod Starod in Koper-Dragonja v obe smeri.

Na mejnem prehodu Starod vozniki pri izstopu iz države čakajo uro in pol, na Gruškovju pol ure, Dragonji uro in 20 minut, Sočergi pa 15 minut. Pri vstopu v državo se v Starodu, Sečovljah in Sočergi čaka 15 minut, na Dragonji pa uro in 20 minut.

Stanje na cestah lahko preverite na tej povezavi: http://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx

STA


Najbolj brano