Pooblačilo se bo, padavine se bodo razširile nad vso Slovenijo

Danes se bo povsod pooblačilo, padavine se bodo sredi dneva in popoldne od zahoda razširile nad vso Slovenijo, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje.

Danes se bo povsod pooblačilo, padavine se bodo sredi 
dneva in popoldne od zahoda razširile nad vso Slovenijo. Foto: STA
Danes se bo povsod pooblačilo, padavine se bodo sredi dneva in popoldne od zahoda razširile nad vso Slovenijo. Foto: STA

LJUBLJANA > Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Popoldne in zvečer se bo od severa ohladilo, meja sneženja se bo hitro spuščala in se zvečer ponekod spustila do nižin. Zapihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter. Pred ohladitvijo bodo temperature še od 8 do 16 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno, v severovzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno še rahle padavine. Zjutraj bo predvsem na Notranjskem in Gorenjskem snežilo, čez dan se bo meja sneženja dvigala. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 5 do 11, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Na Arsu opozarjajo, da bo v četrtek zjutraj ponekod spet slana, zato priporočajo preventivno zaščito rastlin pred pozebo, v nevarnosti so sadno drevje in tudi zelenjadnice.

Obeti: V petek in soboto bo v zahodni Sloveniji občasno delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. V petek bo na Primorskem pihala šibka burja. Še bo hladno za ta čas.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Izrazita hladna fronta bo popoldne in zvečer prešla Slovenijo. Za njo bo k nam pritekal občutno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bodo padavine od severa postopno zajele vse sosednje pokrajine. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo na območju Alp že sredi dneva ponekod spustila do dolin. Veter se bo iz jugozahodne obračal v severno smer.

V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine.

Biovreme: Vremenski vpliv bo močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Obremenitev bo v noči na četrtek postopno oslabela, ne bo pa povsem ponehala. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

STA


Najbolj brano