Ministrstvo omililo opozorilo glede potovanj v Turčijo

Razmere v Turčiji so po spodletelem vojaškem udaru še negotove in v nekaterih predelih nevarne, a se stanje umirja in potovalne razmere normalizirajo. Slovensko zunanje ministrstvo zato ne odsvetuje več potovanj preko carigrajskega letališča in na širše območje Antalye, še vedno pa odsvetuje potovanja v druge dele države.

Carigrad
Carigrad 

LJUBLJANA > Pri potovanjih preko letališča Atatürk v Carigradu ter na tako imenovano Antalysko riviero ministrstvo v današnjem sporočilu za javnost svetuje previdnost in izogibanje večjim zborovanjem na javnih mestih.

Slovenskim državljanom, ki bi se odločali za potovanje na druga območja Turčije, pa zunanje ministrstvo svetuje, naj dobijo ažurne in celovite informacije o tamkajšnjih razmerah, ter dosledno upoštevajo odločitev in usmeritev turških varnostnih organov.

Ministrstvo med območji, ki naj se jim Slovenci izogibajo, navaja območje ob meji s Sirijo. Zaradi velike nevarnosti terorističnih napadov odsvetuje tudi vsa nenujna potovanja v province na jugovzhodu Turčije. Po informacijah ministrstva turške vladne sile na tem območju izvajajo poostrene varnostne ukrepe.

STA


Najbolj brano