Makovec Brenčičeva napoveduje, da ji izzivov ne bo zmanjkalo

Nova ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je v prvi izjavi novinarjem po izvolitvi izrazila prepričanje, da ji izzivov ne bo zmanjkalo. Kot napoveduje, jo čaka relativno veliko nalog, pri čemer ocenjuje, da področje, ki ga pokriva njen resor, potrebuje predvsem razvojni pridih.

Nova ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja 
Makovec Brenčič je v prvi izjavi novinarjem po izvolitvi izrazila 
prepričanje, da ji izzivov ne bo zmanjkalo.  Foto: STA
Nova ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je v prvi izjavi novinarjem po izvolitvi izrazila prepričanje, da ji izzivov ne bo zmanjkalo.  Foto: STA

LJUBLJANA > “Relativno hitro nas čaka veliko nalog - na področju visokega šolstva zakonodajni izzivi, na področju srednjega šolstva pogled na mrežo šol, na osnovnošolskem pa pogled na eksterno preverjanje znanja,” je del izzivov, ki jo čakajo, opisala nova ministrica Maja Makovec Brenčič.

Pri tem ocenjuje, da njen resor potrebuje predvsem razvojni pridih, “kar pomeni čim več korakov, usmerjenih v prihodnost, predvsem v smislu razvoja na celotni vertikali izobraževanja, kot tudi zagotavljanja kakovosti”.

Konkretne časovnice izvedbe reforme visokega šolstva, za katero se je v dokumentih zavzela tudi vlada, Makovec Brenčičeva še ne želi napovedovati. “Se bomo pa vsi skupaj najprej lotili razmisleka o tem, kaj je treba najprej pospešiti,” je dejala. Pri tem namerava pogovore voditi z vsemi deležniki.

Izziv zanjo bo tudi ekipa. “V teh dneh se bom pogovorila z marsikom in po najboljših močeh skušala sestaviti dobro ekipo,” je napovedala.

STA


Najbolj brano