Iščete zaposlitev v Nemčiji?

V okviru dneva odprtih vrat je danes Eures Slovenija organiziral spletni zaposlitveni dan Adriatic German Online Job Day. Namenjen je tako slovenskim kot tudi hrvaškim iskalcem zaposlitve, ki iščejo zaposlitev v Nemčiji na področjih hotelirstva, gostinstva, zdravstva in varstva otrok.

Iskalci zaposlitve lahko danes v živo preko spletnega klepeta 
poklepetajo z nekaterimi razstavljalci.
Iskalci zaposlitve lahko danes v živo preko spletnega klepeta poklepetajo z nekaterimi razstavljalci.  

LJUBLJANA > Priložnost za zaposlitev bodo našli tudi ladjedelci, monterji ogrevalnih naprav, monterji dvigal in monterji protipožarnih sistemov, varilci, cevarji, elektroinštalaterji in elektroniki.

Na spletnem mestu sodeluje 12 razstavljalcev - poleg nemških delodajalcev tudi mreži EU Solvit in Europass ter švedski predstavniki mobilnostne sheme Tvoja prva zaposlitev Eures. Iskalci zaposlitve lahko danes v živo preko spletnega klepeta poklepetajo z nekaterimi razstavljalci. Danes objavljajo 70 aktualnih prostih delovnih mest, je na novinarski konferenci povedala generalna direktorica Republiškega zavoda za zaposlovanje Mavricija Batič.

Republiški zavod je danes drugič v svoji zgodovini pripravil dan odprtih vrat. Javnost želi obvestiti o svojem izvajanju konkretnih dejavnosti in se še tesneje povezati z delodajalci. Vabi na več kot 290 različnih dogodkov in aktivnosti.

Na zavodu veliko pozornost na dnevu odprtih vrat do 15. ure namenjajo predstavitvi pisarn za delodajalce, ki so jih vzpostavili po vseh območnih službah. Osredotočili so se tudi na predstavitve kariernih središč, ki delujejo v vseh območnih službah.

Batičeva je spomnila na hitre zmenke, ki danes potekajo med delodajalci in iskalci zaposlitve. Zavod se z delodajalci dogovori za hitre zmenke že vnaprej, tako da se brezposelni lahko učinkovito predstavijo delodajalcem, ti pa v kratkem času spoznajo več primernih kandidatov za aktualno prosto delovno mesto.

STA


Najbolj brano