Gašperšič zanika vlogo pri menjavi nadzornikov v Luki Koper

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je danes zanikal kakršno koli vlogo pri menjavi nadzornikov v Luki Koper. Očitke prve nadzornice Alenke Žnidaršič Kranjc je označil za povsem neutemeljene in jo pozval k javnemu opravičilu. Ocenjuje tudi, da bo očitke iz interpelacije brez težav ovrgel.

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je danes zanikal 
kakršno koli vlogo pri menjavi nadzornikov v Luki Koper. Foto: STA
Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je danes zanikal kakršno koli vlogo pri menjavi nadzornikov v Luki Koper. Foto: STA

LJUBLJANA > Minister je v izjavi za medije pred sejo vlade izrazil obžalovanje, da je dogajanje prešlo na to raven. Vlada nima nikakršnih načrtov za privatizacijo Luke Koper, pač pa si ves čas prizadeva najti rešitev za gradnjo drugega tira, je povedal. Gašperšič ob tem pričakuje "ustreznejše sodelovanje" Luke Koper.

Očitke prve nadzornice Luke Koper Alenke Žnidaršič Kranjc je označil za povsem neutemeljene. Pozval jo je, naj svoje izjave prekliče in se javno opraviči zanje. V nasprotnem primeru pa napoveduje, da bo zvezi s tem sprožil tudi ustrezne postopke, saj je "zadeva šla predaleč".

Žnidaršič Kranjčeva je namreč ocenila, da imajo aktivnosti, ki trenutno potekajo v zvezi z Luko Koper, hude zametke korupcije ter priprave na pranje denarja. Med drugim je tudi dejala, da je dobila klic ministra Gašperšiča, da mora zamenjati predsednika uprave Luke Dragomirja Matića.

STA


Najbolj brano