“Edina stalnica so spremembe”

Kljub zaostrenim razmeram na trgu tiskanih medijev so Primorske novice še vedno najbolj bran časopis na Primorskem. S kredibilnimi in raznovrstnimi vsebinami si vsak dan utirajo pot v domove Primork in Primorcev, in tako bo tudi v prihodnje, pravi direktor družbe Primorske novice Rok Hladnik.

Rok Hladnik, direktor družbe Primorske novice: “Tradicija, ki se prenaša skozi 
generacije Primork in Primorcev, zavedanje in pripadnost prostoru, 
kredibilnost ter resnicoljubnost, so vrednote, ki nas združujejo  ter zaradi 
katerih se naši bralci vsak dan vračajo k prebiranju Primorskih novic.” Foto: Fpa
Rok Hladnik, direktor družbe Primorske novice: “Tradicija, ki se prenaša skozi generacije Primork in Primorcev, zavedanje in pripadnost prostoru, kredibilnost ter resnicoljubnost, so vrednote, ki nas združujejo ter zaradi katerih se naši bralci vsak dan vračajo k prebiranju Primorskih novic.” Foto: Fpa

KOPER > Od leta 2013 Primorske novice vodi Rok Hladnik. V tem času je družba zastavila nekaj novih projektov: prevetrila je vsebine, zagnala novo aplikacijo, izdala knjigo Okusi Primorske in se še bolj približala svojim bralcem.

> Kaj pomeni 70. obletnica delovanja za družbo Primorske novice?

“70. obletnica ni velik mejnik samo za našo družbo oziroma časnik, ampak tudi za vso Primorsko. Vse od prve številke do danes smo bili na Primorskem priče velikim spremembam. Enako velja za naš časnik, ki je prav tako doživljal številne spremembe. Nekoč je časopis izhajal enkrat tedensko, v prejšnjem desetletju smo prešli na dnevno izhajanje, lani smo bralcem ponudili vsebine na mobilni aplikaciji, ki omogoča branje časopisa in drugih vsebin kjer koli in kadar koli. A s tem se razvoj še zdaleč ne ustavi. Priče smo temeljitim spremembam bralnih navad in informiranja.”

> Kaj se lahko edini primorski dnevni časopis nauči iz prehojene poti in svoje zgodovine?

“Kraje med Sečovljami in Trento druži in povezuje marsikaj: pisana zgodovina, sunkovita burja, vpliv Sredozemlja in nenazadnje časnik Primorske novice. Zgodovina našega časopisa je podobna zgodovini Primorske in ta nas uči, da je prihodnost v združevanju, povezovanju in sodelovanju. Čeprav se Primorci vedno radi združimo, ko gre za zunanjega 'sovražnika', se moramo zavedati predvsem tega, da smo sami ustvarjalci lastne usode.”

> Kako ocenjujete sedanji položaj časnika v medijski krajini Primorske in Slovenije?

Primorske novice so prvi in edini regionalni dnevni časopis v Sloveniji. Razlog, da smo najbolj bran medij na Primorskem, tiči v kakovostnih, raznovrstnih vsebinah in naših vrednotah, ki jih delimo z našimi bralci. Tradicija, ki se prenaša skozi generacije Primork in Primorcev, zavedanje in pripadnost prostoru, kredibilnost ter resnicoljubnost, so vrednote, ki nas združujejo ter zaradi katerih se naši bralci vsak dan vračajo k prebiranju Primorskih novic.”

> Na kakšen način se Primorske novice soočajo z zahtevnimi razmerami v medijski industriji?

“Internet in drugačen življenjski slog sta prinesla bistvene spremembe bralnih navad in načinov informiranja. Tradicionalni mediji, tudi časopisi, se morajo na nove navade prilagoditi ter svoje vsebine bralcem predstavljati na sodoben način in na vseh platformah. Družba Primorske novice je lani zagnala nagrajeno mobilno aplikacijo, ki je najbolj napredna novičarska aplikacija v Sloveniji. Zavedanje, da so edina stalnica spremembe, je ključno, saj se danes trendi spreminjajo iz dneva v dan. Letos pripravljamo kar nekaj sprememb, ki bodo vsebinsko obogatile časnik in našim bralcem prinesle še dodatne vsebine, ki jih bodo z veseljem brali.”DES


Najbolj brano