Brglez podpira Peterletovo kandidaturo

Predsednik DZ Milan Brglez je pozval vlado in sindikate javnega sektorja, naj skušajo doseči sporazumen dogovor, ki bo v korist vsem. Po njegovem mnenju je dogovor mogoče doseči.

Alojz Peterle Foto: STA
Alojz Peterle Foto: STA

LJUBLJANA >Prav tako menim, da je nujno, da se dogovor doseže čim prej,” je poudaril Milan Brglez. Dodal je, da bi bila to dobra popotnica za leto 2017.

Dejal je tudi, da bi bile morebitne predčasne volitve najslabša opcija, ki se državi lahko zgodi.

Predsednik DZ se je sicer na novinarski konferenci dotaknil še nekaterih aktualnih političnih tem. Tako je v zvezi z zakonskim predlogom SMC, da že z letom 2017 2. januar znova postane dela prost dan, dejal, da ne gre za populističen ukrep, ampak da ljudem vračajo le tisto, kar jim je bilo po krivici odvzeto z varčevalnimi ukrepi. Obžaluje, da tega predloga ni podprl že lani, ko ga je predlagala ZL.

V zvezi s kandidaturo evropskega poslanca Lojzeta Peterleta za predsednika Evropskega parlamenta meni, da moramo na Slovenskem podpreti vsako kandidaturo, ki lahko koristi ugledu države in pozicioniranju države v mednarodnem prostoru. Dejal je, da kot predsednik DZ podpira Peterletovo kandidaturo, ker meni, da koristi Sloveniji in krepi njen ugled v mednarodni skupnosti. Upa, da bodo Peterleta podprle vse politične stranke, sploh pa SDS, glede na to, da so tudi oni člani Evropske ljudske stranke. Dodal je, da v povezavi s slovensko osamosvojitvijo nekateri Peterleta pogosto krivično spregledajo: “To moramo popraviti. Namreč gospod Peterle je izjemno veliko pripomogel k slovenski osamosvojitvi.” Brglez je tudi opozoril, da je bil Peterle kot predsednik takratne vlade prvi, ki je Slovenijo predstavljal doma in na tujem.STA


Najbolj brano