Brglez: Zaprtje vhoda v Luko Koper za tovornjake atentat na luko in na državo

Predsednik DZ Milan Brglez meni, da je šla zgodba glede Luke Koper predaleč in jo je nekdo moral presekati, v tem duhu pa tudi razume potezo SDH. Zaprtje vhoda v pristanišče za tovornjake je označil za atentat na podjetje in na državo.

Predsednik DZ Milan Brglez Foto: STA
Predsednik DZ Milan Brglez Foto: STA

LJUBLJANA > Tiste, ki so preprečili delo, je Milan Brglez pozval, naj svojih privilegijev ne dajejo pred koristi Luke, Primorske in države.

Brglez je na novinarski konferenci poudaril, da se podjetij ne more upravljati na protestih, ki so sicer legitimni, če protestniki vedo, zakaj protestirajo. “A kot smo lahko videli v medijih, v primeru Luke Koper temu ni bilo tako,” je ocenil.

To, da je peščica delavcev danes zjutraj zaprla vhod za tovornjake v Luko Koper, je po predsednikovem mnenju neke vrste atentat na Luko Koper in na slovensko državo. Verjame, da se večina zaposlenih s takim “nevzdržnim in škodljivim obnašanjem določenih posameznikov, ki želijo ohraniti zlasti svoje privilegije, ne strinja”. Zato je vse tiste, ki so danes preprečili delo v Luki Koper, pozval, naj svojih privilegijev ne postavljajo pred koristi Luke Koper, Obale in Slovenije.

Pristojne institucije je pozval, naj temeljito preiščejo vse sume v zvezi z morebitnimi nepravilnostmi v Luki Koper, ki so se v zadnjih dneh pojavljale v javnosti. “Luka Koper je in bo ostala naše strateško podjetje, njeno delovanje mora biti brezhibno,” je poudaril Brglez.

Po njegovih besedah je SDH namenjen ustreznemu korporativnemu upravljanju državnega premoženja, za takšno delovanje pa mora imeti ustrezno legitimnost oziroma verodostojnost.

Današnje dogajanje - prvi mož SDH je tik pred skupščino Luke odstopil s položaja, SDH pa je na skupščini umaknil za delavce in vodstvo Luke sporni predlog menjave nadzornikov - temu ne nasprotuje, ugotavlja predsednik DZ. Priznava pa, da se premalo spozna na zadevo oz. ni pristojen za odgovor na vprašanje, kaj to pomeni za nadaljnje upravljanje z državnim premoženjem.

STA


Najbolj brano