Air Serbia med Ljubljano in Beogradom po novem dvakrat dnevno

Srbski letalski prevoznik Air Serbia, ki je decembra lani uvedel redne dnevne lete med Ljubljano in Beogradom, je ob obletnici letenja z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana podvojil svoje zmogljivosti. Slovensko in srbsko prestolnico bodo od danes po novem povezovali dvakrat dnevno, je objavil Aerodrom Ljubljana.

Air Serbia Ljubljano in Beograd  po novem povezuje dvakrat  na dan.  Foto: STA
Air Serbia Ljubljano in Beograd po novem povezuje dvakrat na dan.  Foto: STA

LJUBLJANA > Air Serbia je 10. decembra lani uvedla letalsko povezavo med Ljubljano in Beogradom, v tem času pa je na svojih letalih prepeljala 36.307 potnikov. Od danes bodo prestolnici povezovali dvakrat dnevno, večernemu letu dodajajo še jutranjega.

Potniki bodo med prestolnicama še naprej leteli s 70-sedežnim letalom tipa ATR72, iz Beograda pa bodo svojo pot z Air Serbia do drugih destinacij nadaljevali z airbusom A319.

Air Serbia je bila kot nacionalni letalski prevoznik Srbije ustanovljena 29. oktobra lani, nasledila je družbo Jat Airways. Njen 49-odstotni delež je lani prevzel Etihad Airways iz Združenih arabskih emiratov.

Po 23 letih po zadnjem komercialnem poletu med mestoma je zaživela tudi redna letalska povezava med Zagrebom in Beogradom. Na zagrebškem letališču je danes pristalo letalo družbe Air Serbia iz Beograda, polet je trajal 40 minut. Prvo letalo, ki je letelo na novi redni letalski povezavi, je poimenovano po enemu najboljših teniških igralcev na svetu, srbskemu igralcu Novaku Đokoviću.

Air Serbia zaradi strateškega partnerstva z Etihadom slovenskim potnikom omogoča številne povezave na evropske in svetovne destinacije. Povpraševanje po letih Air Serbie je veliko med potniki, ki želijo potovati med Ljubljano in Beogradom, ter tistimi, ki prek teh svoje potovanje nadaljujejo celem svetu.

Na povezavi Ljubljana-Beograd je takšnih potnikov blizu 70 odstotkov, pojasnjujejo v Aerodromu Ljubljana in dodajajo, da je tudi za srbske turiste Slovenija priljubljen cilj.

“Ljubljansko letališče je s prihodom Air Serbia pomembno okrepilo povezavo z Beogradom in razširilo izbiro za potovanja prek evropskih vozlišč po celem svetu,” je zadovoljen predsednik uprave Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir.

Kot pravi, je Air Serbia letos pomembno vplivala na rast prometa na brniškem letališču. “Vesel sem, ker ta prevoznik uresničuje potencial slovenskega trga, povečuje ponudbo in konkurenčnost ljubljanskega letališča,” je dodal.

V Beograd je iz Ljubljane včasih letel tudi slovenski prevoznik Adria Airways, a so februarja sporočili, da bodo v Beograd leteli le v sodelovanju z Air Serbia. Družbi sta podpisali dogovor o sodelovanju, v skladu s katerim lete izvaja Air Serbia.

STA


Najbolj brano